|

Saga Egmonts deckartävlingsvinnare debuterar med vass spänningsroman

Cecilia Sjögren, vinnaren av Saga Egmonts deckartävling 2022, debuterar med en intelligent och medryckande spänningsroman. Av juryn beskrivs Svallvåg som ”en exceptionellt väl utförd traditionell spänningsroman.” Boken släpps den 15 november och ljudboken är inläst av Fredde Granberg. 

Vass, välskriven och intelligent

I februari 2021 utlyste Saga Egmont en manustävling för att hitta Sveriges nästa internationella deckarstjärna. Juryn bestående av stjärnförfattaren Denise Rudberg, skådespelaren Stefan Sauk och bokhandlaren Johan Zillén utsåg debutanten Cecilia Sjögren till vinnare med spänningsromanen Svallvåg.

Svallvåg utspelar sig på äldreboendet Ömheten där ett mystiskt dödsfall leder den boende pensionerade polisen Tore Lindahl och den semestervikarierande journalisten Veronika Wiklund rakt in i en omfattande härva av brott. För att hitta sanningen måste de ta sig hela vägen tillbaka till ett brinnande världskrig.

”Vi har hittat en ny röst i deckarens hemland – och det berättar allt om vilken vass, välskriven och intelligent deckare Cecilia Sjögren släpper som första delen i en kommande serie. Vi är glada att kunna ge ut Cecilias första bok på svenska och dessutom lansera Cecilia Sjögrens författarskap internationellt på tio språk”, säger Lasse Korsemann Horne, direktör på Saga Egmont. 

Mer om Svallvåg

Svallvåg

Ett mystiskt dödsfall i samband med ett inbrott på äldreboendet Ömheten får den pensionerade polisen Tore Lindahl att ana oråd. Det är hans granne på boendet, Viking Holbach, som hastigt och lustigt vandrat vidare. Men var det verkligen av naturliga orsaker?Och varför verkar personalen vilja tysta ner det hela? 

På Norrtelje Dagblad jobbar den semestervikarierande journalisten Veronika Wiklund i motvind. Några vettiga uppdrag har hon ännu inte sett till – så när Tore kontaktar henne om sina misstankar tackar hon inte nej. Tillsammans börjar de nysta. 

Dödsfallet på Ömheten, som snart visar sig vara ett mord, leder dem rakt in i en omfattande härva av brott. Kan Viking ha mördats för att han visste för mycket? Frågorna växer i takt med att deras grävande blir allt djupare. Viking är nämligen inte det första mordoffret – och han ska heller inte bli det sista. För att hitta sanningen måste de ta sig hela vägen tillbaka till ett brinnande världskrig …

Sagt om Svallvåg

”En otroligt stark debut som sticker ut ur mängden och skapar förhoppning om en fortsättning.” DENSIE RUDBERG, författare

”Valet av såväl arena som karaktärer är modigt. Svallvåg är något som ovanligt som en karaktärsdriven deckardebut som skapar starkt engagemang via genomtänka personteckningar” STEFAN SAUK, skådespelare

Om Cecilia Sjögren

Cecilia Sjögren, född 1966, är civilekonom och debuterande författare. Hennes författarkarriär tog sin början när hon tack vare en 40-årspresent fick delta i en krimkurs med Ulla Trenter och Kerstin Matz. 

Liknande inlägg