| |

Allt du behöver veta om ”Fru Mortensens mysterier”!

Sommaren 2022 släpptes Loppismysteriet på svenska, som är första delen i serien om den färgstarka pensionären och hobbydetektiven Fru Mortensen. I maj 2023 kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren Döden på spahotellet. I serien får läsaren följa den älskvärda Fru Mortensen när hon lägger näsan i blöt och plikttroget löser de mysterier som, enligt henne, polisen inte klarar av på egen hand.

En skandinavisk Miss Marple!

Fru Mortensen är pensionären som vi alla stött på och känner till väl: färglada kläder, ärlig om vad hon tycker om namnet på sitt barnbarn, och hon backar inte heller för att lägga snorkiga kommentarer om andras bordskick, eller bristen på det. Och, hon löser även mysterier!

Serien har sålt i över 200 000 exemplar sedan den första delen kom ut 2020, och är perfekt läsning för fans av Agatha Christie, Kate Atkinson och Kirsten Holst. Loppismysteriet låg under 27 veckor på bästsäljarlistan i Danmark, och serien har en imponerande genomsnittlig finish rate på 82% hos de danska streamingtjänsterna. Anna Grue är en stor favorit i hemlandet och har bland annat tilldelats Danska deckarakademiens pris för bästa debut.

Läs mer om den bästsäljande författaren Anna Grue här!

Få en överblick över Fru Mortensens mysterier

Loppismysteiet, Del 1

Förtidspensionerade läkarsekreteraren Anne-Maj Mortensen volonterar varje fredag på den lokala loppisen, liksom många andra pensionärer i området. När Helmer, en av volontärerna, plötsligt avlider börjar saker hända i den lilla staden. Kort efter begravningen finner Anne-Maj även Helmers änka död. Hon börjar själv utreda dödsfallen och snart visar det sig att det är mord hon utreder.

Inläsare: Charlotta Åkerblom
Översättare: Elin Pirttimaa Rosén

Döden på spahotellet, Del 2

Anne-Maj Mortensen är på rehabilitering på ett lyxigt spahotell efter en knäoperation. Vilan blir dock inte långvarig – kort efter incheckning hittar Anne-Maj en kvinna, död, på hotellet och det är tydligt att det handlar om ett mord. Kort därefter sker ännu ett dödsfall och Anne-Maj blir alltmer insyltad i fallets utredning.

Inläsare: Charlotta Åkerblom
Översättare: Elin Pirttimaa Rosén

Liknande inlägg