| | | |

Enid Blyton och serien om Malory Towers

Enid Blytons produktiva och inflytelserika karriär som författare gav oss de förtrollande Fem-böckerna, Hemliga Sjuan, och många fler. Bland hennes älskade verk finns även den tidlösa berättelsen om Malory Towers. Den 5 december släpps de två första delarna i serien på svenska, som e-bok och ljudbok av Saga Egmont. Dyk in i Blytons magiska värld och lär känna eleverna på internatskolan Malory Towers!

Nyfikenhet, mod och vänskap

Välkommen till Malory Towers, en charmig internatskola för tjejer, vackert belägen på en klippa vid havet i det pittoreska Cornwall i södra England. Följ med Darrell, Alicia, Mary-Lou, Gwendoline och Ellen under sex händelserika och oförglömliga år på skolan. Serien om Malory Towers är en av Enid Blytons mest älskade bokserier, och handlar om att växa upp och bli självständig, samt vikten av sann vänskap.

Enid Blyton

Enid Mary Blyton var en brittisk barnboksförfattare vars böcker har sålt i över 600 miljoner exemplar. Hon är mest berömd för Fem-böckerna, Hemliga Sjuan samt Malory Towers-serien, vilka läses och uppskattas av barn över hela världen än idag.

Första året på Malory Towers

Inläsare: Emma Stocke
Översättare: Maria Holm
ISBN e-bok: 9788728414958
ISBN ljudbok: 9788728415061
Utgivningsdatum: 5 december 2023

Darrell Rivers börjar sin första termin på Malory Towers. Hon vill väldigt gärna göra bra ifrån sig och få nya vänner. Men Darrell inser snart att allt inte kommer att gå så lätt som hon hade trott. Hennes häftiga humör gör att hon ofta hamnar i trubbel och hon verkar inte kunna hitta några vänner bland de andra flickorna. Kommer hon kunna passa in och få en nära vän innan första terminen är slut?

Andra året på Malory Towers

Inläsare: Emma Stocke
Översättare: Maria Holm
ISBN e-bok: 9788728414842
ISBN ljudbok: 9788728415177
Utgivningsdatum: 5 december 2023

När flickorna börjar andra läsåret på Malory Towers får de möta sin nya klassföreståndare, miss Parker, och tre nya flickor som ska gå i klassen. Darrell och hennes vänner är mer än redo för ännu ett år av skämt och rackartyg, men snart upptäcker de att det finns en tjuv bland dem och att en av de nya flickorna, Daphne, inte alls är den hon utger sig för att vara …

Liknande inlägg