| | |

Vintrig feelgood på Kanelholmen

Yvonne Ehns feelgood-trilogi, Kanelholmen, har sedan start varit en läsarfavorit. Den 19 december släpper vi den tredje, fristående delen Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen som följer en deckarförfattare som har tappat inspirationen. Ännu en gång bjuder Ehn in läsaren till den lilla skärgårdsön, med idylliska omgivningar och en berättelse om att våga bearbeta sitt förflutna.

Följ med till den snötäckta skärgården

Yvonne Ehn har länge velat berätta en historia om en skrivande person, berättar hon när vi frågar hur hur hon fick idén till Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen. När det blev dags att ta med läsarna till ett vintrigt Kanelholmen kändes det som rätt tid att berätta just den historien, och så föddes huvudkaraktären tillika deckarförfattaren Ofelia. Att låta Ofelia vara just deckarförfattare kändes som ett spännande val eftersom Ehn ville utforska var författare inom deckargenren får sin mörka inspiration ifrån. Vidare berättar Ehn att Ofelia bestämmer sig för att åka till Kanelholmen efter att ha drabbats av en skrivblockering, som hon inser kommer från flera obearbetade händelser från hennes förflutna.  

Ehns egen relation till den stockholmska skärgården startade när hennes morfar byggde en sommarstuga på Värmdö som hon tillbringade sin barndoms somrar i. Hon beskriver det som en plats som ligger henne varmt om hjärtat. Idén att låta en romansvit utspela sig i skärgården kom en sommardag när hon satt och blickade ut över kobbar och skär, och kände sig inspirerad att skriva en berättelse som förmedlar den mysiga känslan som hon kände i stunden.

Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen skiljer sig något från de två tidigare romanerna, eftersom den bland annat handlar om sorg, vilket gör att det ligger ett flor av saknad över berättelsen, förklarar Ehn. Men hon förtydligar att historien även innehåller mycket mys och glädje, vilket hon hoppas att läsarna känner igen sig i från de tidigare böckerna i serien.

Utgivningsdatum: 19 december 2023
Inläsare: Sofia Berntson
ISBN ljudbok: 9788728030424
ISBN e-bok: 9788728030417
ISBN print: 9788727113906

Om författaren

Yvonne Ehn debuterade som författare 2019 och skriver helst från sin stuga ute på Värmdö. Därför är det kanske inte så konstigt att hon är aktuell med en trilogi som utspelar sig just i skärgården. Ehn är främst aktiv inom feelgood-genren och har blivit uppskattad för sin förmåga att skriva om svåra ämnen på ett hoppfullt sätt. Nu är hon aktuell med Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen, som är den fristående sista delen i Kanelholmen-trilogin.

Liknande inlägg