| |

Författaren och tidigare polisen Andreas Ek aktuell med ny actionfylld thrillerserie

Andreas Ek släpper sin åttonde roman sedan debuten 2016, thrillern Den sista marionetten. Boken är den första i en ny serie om Joel Adler, före detta operatör vid Sveriges hemligaste specialförband, och släpps den 13 september. Ljudboken är inläst av skådespelaren Björn Bengtsson.  

Andreas Ek har arbetat som polis i 16 år och uppmärksammades stort i media under våren efter att han offentligt lyft sin kritik gentemot Polismyndigheten. Hans spänningsromaner har hyllats av både läsare och recensenter och nu är han aktuell med en helt ny thrillerserie. ”Jag hämtar inspiration från saker jag själv har varit med om när jag arbetade som polis. Efter 16 år har jag sett och hört det mesta”, säger Andreas Ek.

Den sista marionetten är en intensiv spänningsroman som utspelar sig i hjärtat av Stockholm, där ingenting är som det verkar. Joel Adler lever ett ensamt och kringflackande liv efter en förödande insats i Somalia. Efter ett slumpmässigt möte på ett hotellrum vaknar Joel med den vackra Tess mördad bredvid sig i sängen. Innan Joel hinner göra något åt situationen ringer telefonen samtidigt som polisen bankar på dörren. Rösten i andra änden ger honom ett ultimatum – antingen straffas för mordet eller följa instruktionerna och bli en marionett. Joel fattar ett snabbt beslut. Ett beslut han för evigt kommer att ångra.

”Med Den sista marionetten introducerar Andreas Ek oss för en oemotståndlig thrillerhjälte som det inte går att få nog av” säger förläggande redaktör Ebba Vult von Steyern. ”Vi ser väldigt mycket fram emot att få lansera serien om Joel Adler världen över under det kommande året.”

Liknande inlägg