| |

Ny serie av ortopeden och kriminalförfattaren Steffen Jacobsen

Den danska författaren och ortopediska kirurgen Steffen Jacobsen har lyckats bli både överläkare och en av samtidens mest framgångsrika kriminalförfattare i Danmark. Han har satt prägel på den danska deckarlitteraturen genom sina fartfyllda och nervkittlande kriminalromaner som bland annat sålts för filmatiseringar och översättningar i flera länder. Snart kan de svenska läsarna även ta del av hans senaste bok Proxy, som är den första delen i serien om Nordsted och Nielsen.

För alla Stieg Larsson och Jo Nesbø-fans

Steffen Jacobsen skriver hisnande Nordic noir-bladvändare som skildrar kampen mellan moral och hänsynslös omänsklighet, och vars stil tilltalar läsare av Stieg Larsson och Jo Nesbø. Boken Trofé blev Jacobsens stora genombrott som han även gjorde Sverige-debut med 2021, och som sålde i över 20 000 exemplar bara under de första sex månaderna. Steffen Jacobsen är idag en av Danmarks mest lästa spänningsförfattare.

Den 19 juli introduceras de svenska läsarna för det nya utredarparet, krigsveteranen Jacob Nordsted och den unga vassa Tanya Nielsen, genom Jacobsens senaste deckare Proxy.

Sagt om Steffen Jacobsens tidigare verk

  ”[En] elektrisk berättelse om den mänskliga moralen som ställs emot hänsynslös omänsklighet … Stieg Larsson-fans kommer att hitta mycket att uppskatta här.” – Publishers Weekly om Lene Jensen och Michael Sander-serien.

”Nervkittlande bladvändare … Jacobsen är en mästerlig berättare i likhet med Jo Nesbø och Jussi Adler-Olsen.”  – Sunday Express​ om Lene Jensen och Michael Sander-serien.

Mer om Proxy

Invånarna i danska Holbæk skakas av nyheten om ett brutalt mord. Den pensionerade terapeuten Anne Holt hittas knivhuggen till döds och mordvapnet visar sig vara en afrikansk kniv som brukar användas vid ritualer. Strax därefter påträffas ännu en person död. Denna gång är det byns framträdande läkare som hittas i en utbränd bil, men det visar sig att han blivit strypt. Finns det något samband mellan de två morden? Och vem skulle vilja skada en pensionerad terapeut och en läkare?

Utredaren och krigsveteranen Jacob Nordsted sätts på fallet, tillsammans med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De inser snabbt att de står inför en utmaning. Spåren på mordplatserna är få och den enda kopplingen de kan hitta mellan de två offren är tonåringen Emma, som är kroniskt sjuk och sitter i rullstol. En frustrerad Tanya återvänder till brottsplatserna och upptäcker en märklig lukt, en lukt som verkligen inte hör hemma där … Kan detta vara ledtråden de så desperat sökt efter?

Utgivningsdatum: 19 juli 2023
Inläsare: Katarina Ewerlöf
ISBN ljudbok: 9788728441008
ISBN e-bok: 9788728441015
ISBN print: 9788727092225

Liknande inlägg