| |

Julia Schwarz-serien är inget för den känsliga läsaren

Med över 4 miljoner sålda böcker är Catherine Shepherd en av Tysklands mest framgångsrika thrillerförfattare, och hennes böcker hamnar alltid på Amazons topplistor. Shepherd är uppvuxen i Berlin och bor nu i den lilla medeltida byn Zons, där hon skriver på tre olika serier. Under 2023 lanserar Saga Egmont Julia Schwarz-serien, med den kallhamrade rättsläkaren Julia från Köln i huvudrollen.

Hårdkokt och ryslig

Rättsläkaren Julia Schwarz har inga problem med att hantera döden. På det rättsmedicinska institutet är hon känd för att vara kallhamrad, och ingenting får henne att tappa fattning. Åtminstone inte så länge hon klarar av att hålla sitt dystra förflutna i schack.

Kriminalkommissarie Florian Kessler kallar Julia till en brottsplats vid en myr, då en ung kvinna har hittats mördad. Men mitt under undersökningen händer något ofattbart – ännu en död kvinna hittas. De inser snart att de har att göra med en farlig seriemördare med en djävulsk plan. Julia söker desperat efter en koppling mellan de två kvinnorna, men det enda tycks vara en märklig tatuering på deras magar. Jakten på seriemördaren är en kamp mot klockan, och Julia befinner sig snart alldeles för nära ondskans virrvarr …

Den hårdkokta och rysliga serien om rättsläkaren Julia Schwarz utmärker sig genom det höga tempot, olidliga spänningen, skiftningen i berättarperspektivet och de flertaliga oväntade vändningarna. Läsare av thrillerförfattaren Tess Gerritsen kommer utan tvekan att gilla Julia Schwarz-serien.

”Julia Schwarz  är en rättsmedicinsk patolog på Institutet för rättsmedicin i Köln. Hon är den sista att föra de dödas talan, och kämpar för att säkerställa rättvisa. Därför lägger hon hjärta och själ i sitt arbete och stöttar polisen i deras utredningar” säger Catherine Shepherd om sin huvudperson.

Liknande inlägg