| |

Disneys storfilmer som ljudböcker!

Ta del av storslagna barnböcker – samtliga baserade på Disneys storfilmer med samma namn. Från hisnande äventyr i Disneys senaste satsning, En annorlunda värld till undervattensvärldens i Hitta Nemo och stora känslor i Insidan ut. Här finns något annat hämta för alla barn!

Familjen Clade är legendariska upptäcktsresande, men Searcher Clade har numera tagit ett steg tillbaka för att leva ett lugnt liv med sin familj. Men när ledaren av landet Avalonia ber om deras hjälp ger de sig ut på ett häpnadsväckande äventyr i ett outforskat och förrädiskt land fyllt av fantastiska varelser. Nu måste familjen samarbeta, trots sina många olikheter, för att lyckas med sitt uppdrag och rädda världen. 

Det bor fem känslor inne i huvudet på flickan Riley: Glädje, Ilska, Avsky, Rädsla och Vemod. Glädje har styrt Rileys inre värld i många år, men när Rileys föräldrar bestämmer sig för att de ska flytta till en storstad får alla hennes känslor jobba för fullt. Glädje och Vemod försvinner från Rileys insida – så Ilska, Rädsla och Avsky får hålla koll på Rileys känslor. Och det går så där ….

Efter att ha blivit fångad och bortförd av en dykare hamnar den modiga lilla clownfisken Nemo plötsligt i ett akvarium med ett tokigt gäng tropiska fiskar. Medan Nemo och hans vänner tänker ut en djärv flyktplan letar hans pappa, Marvin, efter sin son – och träffar på hungriga hajar, en ruskig marulk och en jättelik val!

Högt uppe bland bergen i Colombia bor den extraordinära familjen Madrigal, i den magiska staden Encanto. Encantos magi har välsignat varje barn i familjen Madrigal med en unik gåva, allt från superstyrka till läkekraft och förmågan att prata med djur. Men det är ett barn som blir utan en förmåga, och det är Mirabel. Men när Mirabel upptäcker att magin i Encanto är i fara så bestämmer hon sig att hon, den enda vanliga Madrigal, kanske är hennes familjs sista hopp?

Joe Gardner drömmer om att bli en känd jazzpianist. Det är hans passion och hans syfte i livet! En dag får han chansen, men en hemsk olycka sätter stopp för planerna. Joe hamnar i Det Stora Före, där nya själar tilldelas sina personligheter, egenheter och intressen innan de skickas ner till Jorden.

Filmen som denna boken är baserad på vann bland annat en Oscar-statyett för ”Bästa animerade film” år 2021.

Raya letar efter den sista draken Sisu i de fem rikena – Svans, Rygg, Klo, Tand och Hjärta. 
En gång i tiden utgjorde de fem det välmående landet Kumandra, där drakar levde fritt och alla levde i fred med varandra. Men efter en fruktansvärd attack av druunerna försvann både drakarna och harmonin. Raya måste hitta den sista draken och återställa kristallen – annars kanske hon aldrig kommer träffa sin pappa igen ..

Luca Paguro spenderar en oförglömlig sommar i den italienska kuststaden Portorosso, fylld med massa gelato, pasta och fartfyllda mopedturer! Med sin nya bästa vän Alberto åker han på fler äventyr än någonsin, men plötsligt riskeras allt på grund av Lucas hemlighet: han är ett havsmonster från en annan värld, precis under havets yta! Och livet uppe på land är inte alltid säkert för ett havsmonster som Luca.

Möt Mei Lee – en supercool, självsäker och nördig 13-årig tjej som slits mellan att hitta sig själv som tonåring och att vara en plikttrogen dotter. Men livet som tonåring och de utmaningar och ångest som följer med det är inte alltid lätt. Och det är egentligen det minsta av hennes problem … För när känslorna får övertaget, vilket händer typ ALLTID, så förvandlas hon till en stor röd panda! 


Liknande inlägg