| |

Selma Lagerlöfs fantastiska berättelser i ny paketering

Vi är stolta över att presentera Selma Lagerlöfs sagolika berättelser och vi ser fram emot att låta läsare återupptäcka hennes klassiska verk, nu med nya omslag och uppdaterad metadata.

Varje bok har fått ett nytt omslag, designat för att förmedla bokens innebörd, med en klassisk men modern tvist. Vår uppdaterade metadata gör dessutom dessa verk ännu mer sökbara och tillgängliga, och gör det enklare för läsarna att hitta och dyka djupt in i Lagerlöfs verklighet. Vårt mål är att introducera dessa underbara berättelser för en ny publik, och att ge ännu mer välförtjänt uppmärksamhet till Lagerlöfs skrivande.

Selma Lagerlöfs historiska bidrag till svenskt och internationellt författarskap är oomtvistligt. Det är dags att vi än en gång upplever hennes sagor för vad de verkligen är – fantastiska verk och klassiker. Här nedan finns en lista på alla titlar för läsare att dyka in i och upptäcka eller återupptäcka Selma Lagerlöfs berättelser idag.

Selma Lagerlöf

Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest älskade författare genom tiderna, och var den första kvinnan som tilldelades Nobelpriset i litteratur år 1909. Hon blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien, och hennes bibliografi är en sann litteraturskatt.

Nedan presenteras ett urval av våra många titlar av Selma Lagerlöf.

Nils Holgerssons underbara resa

En vacker vårdag upptäcker Nils Holgersson, till sin stora förvåning, en liten tomte på gården där han bor. Han bestämmer sig för att spela tomten ett spratt och fångar honom med en gammal håv. Men när tomten till sist släpps fri är han mer än missnöjd och bestämmer sig för att straffa Nils Holgersson. Nils tuppar av, och när han vaknar har han krympt och blivit lika liten som en pyssling. Snart inser han att han kan förstå och tala med gårdens alla djur, och när han stöter på tamgåsen Mårten börjar äventyret på riktigt …

Inläsare: Holger Calov
ISBN e-bok: 9789176390900
ISBN ljudbok: 9789176394168

Kejsarn av Portugallien

Jan Andersson i Skrolycka bekymrar sig över hur livet kommer att bli med ett barn i hushållet. Men när hans dotter föds vänds hela hans värld på ända. Han älskar Klara Fina Gulleborg mer än någonting annat, så när hon en dag flyttar till Stockholm, krossas hans hjärta. Klara Fina hör sällan av sig och i saknadens vansinne försvinner Jan in i en drömvärld. Han inbillar sig att hans dotter är kejsarinna av Portugallien, vilket i hans ögon gör honom till kejsare. Iförd sina kejserliga regalier, inväntar han sin dotters återkomst samtidigt som han ifrågasätter bygdens sociala hierarkier och skapar sig ett sällan skådat rykte bland traktens invånare.

Inläsare: Kim Enoksson
ISBN e-bok: 9789176390047
ISBN ljudbok: 9789176390764

Drottningar i Kungahälla

”Om någon, som hört talas om den gamla staden Kungahälla, skulle komma till den plats vid Nordre älv, där den en gång var belägen, skulle han helt säkert bli mycket förvånad. Han skulle fråga sig om kyrkor och kastell ha kunnat smälta bort som snö eller om jorden hade öppnat sig för att sluka dem. Han är kommen till ett ställe, där det i forna tider stod en mäktig stad, och han finner inte en gata, inte en skeppsbrygga …”

Inläsare: Boel Johansson
ISBN e-bok: 9789176390498
ISBN ljudbok: 9789186023478

En herrgårdssägen

När studenten Gunnar Hede får veta att hans älskade barndomshem riskerar att säljas, bestämmer han sig för att rädda det. Han tar anställning som herde och får i uppdrag att driva getter genom en djup skog – ett uppdrag som slutar i katastrof. När getterna omkommer sjunker Gunnar ner i galenskap. Vilsen och förvirrad vandrar han omkring längs vägarna, men allt förändras den dag han träffar Ingrid. Kan hennes kärlek hjälpa honom att hitta tillbaka till sig själv?

Inläsare: Viveka Stenberg
ISBN e-bok: 9789176390511
ISBN ljudbok: 9789186023492

Löwensköldska ringen

General Bengt Löwensköld ligger inför döden och hans sista önskan är att begravas med den ring han fått som gåva av Karl XII. Efter hans död skändas graven av plundrare, som sliter den dyrbara ringen från sin viloplats. Det dröjer inte länge förrän det blir tydligt att ringen bär på en förbannelse som hemsöker alla de som korsar dess väg. Trots att den sprider sjukdom, skräck och död verkar folk vara villiga att riskera allt för att bli dess nästa ägare …

Inläsare: Saga Hedberg
ISBN e-bok: 9789176390825
ISBN ljudbok: 9789176390085

Mårbacka

”En gång hade de på Mårbacka en barnpiga som hette Back-Kajsa. Hon var nog tre alnar lång, hon hade ett stort, grovt ansikte med stränga, mörka drag, hennes händer voro hårda och fulla av sprickor, som barnens hår fastnade i när hon kammade dem, och till humöret var hon dyster och sorgbunden. En sådan människa tycktes ju inte vara enkom skapad till barnpiga och fru Lagerlöf hade varit i stort beråd innan hon anställde henne.”

Mårbacka är en djupt personlig skildring av Selma Lagerlöfs barndom och familjeliv på släktgården Mårbacka i Värmland.

Inläsare: Anita König
ISBN ljudbok: 9789176390092

Bannlyst

Under en misslyckad polarexpedition tvingas Sven Elversson och hans besättning att ta till desperata överlevnadsåtgärder. Strandsatta och utsvultna börjar de äta av en avliden kamrat i hopp om att överleva tills räddningen kommer. Mot alla odds lyckas de till slut återvända till England, men det dröjer inte länge förrän rykten om deras kontroversiella val börjar spridas. Plågad av skuldkänslor söker Sven tillflykt i Sverige, bara för att konfronteras av första världskrigets fasor. Han ställer snart frågan till sig själv – är nödgad kannibalism verkligen värre än att döda tusentals människor i krig?

Inläsare: Kersti Esselwall-Smårs
ISBN e-bok: 9789176390320
ISBN ljudbok: 9789186023447

Ingmarssönerna

Ingmar och Britas relation präglas mestadels av motstånd och konflikter. Hennes ovilja att gifta sig komplicerar saker och ting, och när de plötsligt väntar barn tar händelserna en mörk vändning. I det ögonblick barnet föds tar Brita dess liv. Trots att hon snart hamnar bakom lås och bom, kan Ingmar inte frigöra sig från tankarna på henne. Förtjänar hon en ny chans, eller bör han gå vidare med sitt liv?

Inläsare: Anders Wahlén
ISBN ljudbok: 9789176390023

Solförmörkelsedagen och andra noveller

”Ju mer hon tänkte på saken desto säkrare blev hon, att det inte fanns någon dag på hela året, som hon hellre ville fira än den, då hennes vän solen skulle strida mot mörkret och efter en härlig seger gå fram i ny prakt och väldighet. Det var inte lång tid till den 17 april, men alltid var det tid nog att hinna få i ordning ett kaffekalas, och när solförmörkelsedagen kom, satt de allesammans och drack kaffe i mörkret.”

Inläsare: Anita König
ISBN ljudbok: 9789176390122

Vägen mellan himmel och jord och andra noveller

En sen natt stöter överste Beerencreutz på oväntade ljud i sitt hem. När sovrumsdörren kastas upp förväntar han sig en inbrottstjuv, men det är ingen mindre än Döden själv som stiger in. Översten är redo att överlämna sitt liv på stående fot, men Döden har andra planer och förklarar lugnt att han kommer tillbaka nästa natt. Så vad gör man när man vet att man bara har ett dygn kvar att leva?

Inläsare: Anita König
ISBN ljudbok: 9789176390146

Liknande inlägg