| |

True crime: Australiens mest uppseendeväckande mordfall

Vi på Saga Egmont är glada över att presentera den nya ljudboksserien ”Mord Down Under”. Detta är true crime med extra inslag av stämningsskapande musik och ljudeffekter – en unik ljudboksupplevelse på den svenska marknaden.

Serien är skriven av författaren och journalisten Janne Aagaard och handlar om några av de mest fasansfulla berättelserna och den mörka sidan av Australiens historia, ett land som annars ofta associeras med sitt fantastiska djurliv och Operahuset i Sydney.

Janne Aagaard har bott i Australien i många år och länge följt landets kriminella historia. Serien har en mycket speciell plats i hennes hjärta.

”Ett lands mord ger en tydlig bild av dess befolkning, dess värderingar och framför allt dess vanor. Att skildra och omtolka mordfall är ett sätt att undersöka en kultur, att granska ett lands svagheter och styrkor genom en kriminologisk lins”, förklarar Aagaard.

Aagaard ligger även bakom Danmarks mest populära true crime-podcast. Med ”Mord Down Under” kommer Aagaards medryckande true crime-historier för första gången ut på svenska.

”Mord Down Under” släpps i 9 delar och presenterar Australien som det aldrig gjort förr. De tre första delarna släpps den 6 juni.

Om författaren

Janne Aagaard, född 1972 i Hadsund, har dedikerat sin karriär till att utforska brottslighet i samhället. Hon har varit brottsreporter för Ekstra Bladet och blev rekryterad som redaktör för Rigspolitiets tidskrift efter att ha erhållit en Masterexamen i journalistik från University of Queensland i Australien, med inriktning på kriminologi.

Aagaard lanserade Danmarks första kriminologiska podcast, ”Forbrydelse og Straf”, år 2017 och blev huvudskribent för true crime-podcasten ”MORD I NORD” 2020 – en serie som har översatts till sex olika språk och nedladdats miljontals gånger.

Janne Aagaard är en expert inom genrerna för true crime och true history.

Den perfekta svärsonen del 1

En kväll i januari 1982 pratar Helena Simms med sin dotter Lyn i telefon. Lyn låter annorlunda, hon verkar berusad, men är i övrigt glad och optimistisk. Dagen efter ska Helena träffa Lyn, hennes man Chris och deras två små döttrar vid friluftsbadet, men Lyn dyker aldrig upp. Faktum är att den 8 januari 1982 blir sista gången någon ser eller pratar med Lyn. Trots det väntar Chris Dawson sex veckor tills han anmäler sin frus försvinnande.

ISBN ljudbok:
Inläsare: Anna Kristoferson

Den perfekta svärsonen del 2

Två år efter Lyns försvinnande gifter sig Chris Dawson med artonåriga Joanne Curtis. Lyn är fortfarande förvunnen, och Chris har fått skilsmässan beviljad. Han säljer huset som tidigare varit hans och Lyns, och flyttar norrut med sin nya hustru. Lyns familj lämnas kvar med otaliga frågor, och inga svar. Vad hände egentligen med deras Lyn?

ISBN ljudbok: 9788727160511
Inläsare: Anna Kristoferson

Den perfekta svärsonen del 3

Mer än fyrtio år efter Lyns försvinnande får hennes familj åter upp hoppet. En särskild utredningsgrupp tillsätts för att hitta Lyn, och samtidigt börjar en grävande journalist intressera sig för fallet som rapporteras genom en podcast. Podcasten slår lyssnarrekord vilket sätter press på polisen och inte minst på åklagarmyndigheten. Men finns det tillräckligt med bevis för att fallet ska tas upp i rätten?

ISBN ljudbok: 9788727160535
Inläsare: Anna Kristoferson

Arvet

Tracey växer upp hos sina förmögna morföräldrar som kan erbjuda henne allt som hennes mamma inte har råd med. Trots detta får Tracey och hennes syster en uppväxt som präglas av överfall och misshandel. Tracey utvecklas till en aggressiv och hatisk ung kvinna. En ödesdiger natt ger hon efter för det växande hatet som hon bär på. Men hur kommer det sig att hon sedan inte minns det fruktansvärda dådet som hon utfört tillsammans med sin flickvän?

Det här är den sanna historien om Tracey, som gick från att vara en nyfiken flicka till hänsynslös mördare.

ISBN ljudbok: 9788727160580
Inläsare: Anna Kristoferson

Barrie del 1

Två sorgsna människor möts en sen kväll i Perth 1983. Valmae, den frånskilda sexbarnsmamman, och dörrvakten Barrie som blev bortadopterad som barn. Deras möte blir starten på en mardröm som drabbar en hel stad. För Barries högsta önskan är att förgripa sig på en ung, oskyldig skolflicka, och Valmae är beredd att göra vad som helst för att hjälpa sin stora kärlek.

ISBN ljudbok: 9788727160603
Inläsare: Anna Kristoferson

Barrie del 2

Barrie och Valmae är på flykt efter det fruktansvärda mordet på skolflickan Sian Kingi. De gömmer sig i New South Wales, och Barrie är övertygad om att de har lyckats komma undan. Men flera vittnen har fått syn på parets bil och lagt märke till registreringsnumret. Snart är utredarna dem hack i häl.

ISBN ljudbok: 9788727160627
Inläsare: Anna Kristoferson

Dödskyssen

Ett tvillingpar hittas mördade och halshuggna i en lägenhet på Södermalm. Poliskommissarie Patrik Widander och den unga polisen Pontus Antonson vid Stockholmspolisen får fallet på sitt bord. Vem kan ha velat mörda syskonen på ett så fruktansvärt sätt?

ISBN ljudbok: 9788711932414
Inläsare: Anna Kristoferson

Den ensamma änklingen del 1

Bruce Saunders, den 53-åriga slaktaren och änklingen, hittar sin nya kärlek på internet. Hon heter Sharon Graham och är en attraktiv kvinna i 55-årsåldern. Deras relation blir en känslomässig berg-och-dalbana för den vänliga slaktaren, men han är upp över öronen förälskad. Men Sharon är inte den hon ger sken av att vara, och förblindad av kärlek förs Bruce sakta mot sin död.

ISBN ljudbok: 9788727160665
Inläsare: Anna Kristoferson

Den ensamma änklingen del 2

Bruce Saunders död anses till en början vara en fruktansvärd olycka med en flismaskin. Men med tiden dyker det upp fler och fler bevis som pekar på ett helt annat scenario – ett brutalt mord planerat av hans kära Sharon Graham, utfört av hennes två älskare. Alla tre förnekar att de är skyldiga, men polisen är övertygad om att de ligger bakom det mordet på den vänlige slaktaren, och att de med våld tvingat ner honom i flismaskinen. Men frågan är om det finns tillräckligt med bevis?

ISBN ljudbok: 9788727160689
Inläsare: Anna Kristoferson

Liknande inlägg