Stories By Saga

Vår blogg är en inspirationskälla för återförsäljare och andra bokälskare. Här kan du bläddra bland kurerade boklistor, säsongsbetonade höjdpunkter och månatliga nyheter från oss på Saga Egmont. Ytterligare information som författarintervjuer, pressmeddelanden och nedladdningsbara metadata finns också tillgänglig.

Hittar du inte det du letar efter? Kontakta Malin Olsson på mol@sagaegmont.com

Om oss

2015 föddes det svenska förlaget SAGA ur det anrika danska förlaget Lindhardt og Ringhof, som i sin tur en del av Egmont. Egmont är en fond som årligen omsätter 11,8 miljarder danska kronor samt bidrar med 100 miljoner danska kronor till barn och ungas utveckling.

SAGA har på kort tid vuxit till att bli ett av Sveriges största digitala förlag. Med vår kunskap och passion för digital utgivning har vi gjort tusentals böcker tillgängliga för läsare som helst läser en bok digitalt – som e-bok eller ljudbok. Vi är stolta och glada att ha författare som Jeffrey Archer, Henning Mankell och Agatha Christie i vår katalog. Vår utgivning sträcker sig över många genrer och vi ger idag ut allt från populära deckarserier och barnböcker, till välskrivna fackböcker och klassisk skönlitteratur. Vi ger även ut ett stort antal översatta titlar av internationellt bästsäljande författare.

SAGA tror på litteraturen – oavsett vilket format den kommer i!

Vår vision

Vår målsättning är att all litteratur ska vara tillgänglig. Vi ser digital utgivning som en möjlighet för författare att återutge sina verk, att återförena dem med sina läsare och att låta verken möta nya generationer av läsare. Forskning visar att människor som läser blir mer empatiska. Att läsa är att träna sig på att leva sig in i andra människors livssituationer. Läsning formar världen omkring oss, och bidrar till att göra den tydligare och ljusare. Böcker bär på kraften att förändra och förbättra världen, och det vill vi på SAGA vara en del av. Vi vill förmedla berättelser för att göra världen ljusare.

Kvalitet betyder allt för oss. I all vår utgivning är vi noga med saker som sökbar metadata, IDPF-validering och tillgänglighet. Vår modell bygger på både intern och extern kvalitetssäkring. När vi producerar ljudböcker arbetar vi med talangfulla inläsare för att göra upplevelsen att lyssna på våra ljudböcker helt utan störningsmoment. Vi uppdaterar omslagsbilder och ser till att våra e-böcker fungerar på så många plattformar som möjligt.

Vi månar om relationen till våra författare. Du som är författare ska känna dig trygg med att du får en bra royalty och goda avtalsvillkor. Trots att vi ligger i framkant digitalt är vi samtidigt ett traditionellt förlag, på så sätt att vi satsar på författare som vi tror på, och vi tar aldrig betalt på något sätt för produktionskostnader eller marknadsföring.