| | |

Mysrys på den skånska landsbygden

Idén till mysdeckaren En hemlighet att dö för föddes när författaren Elinore Axelsson befann sig hos sin frisör. I boken väver hon nämligen samman berättelsen om frisören Louise Sand med en mystisk mordgåta i skånska Stångby. Vi får också möta den stiliga polisen Wilhelm som tillsammans med Louise nystar i byns hemligheter och historia. Boken släpps den 24 april som e-bok, ljudbok och i tryckt format.

En deckare där de charmiga karaktärerna får ta plats

I arbetet med sin nya bok bestämde Elinore Axelsson sig för att rikta ljus mot sin egen hemby, Stångby. Inspirationen slog dock till när hon satt hos sin frisör och hörde högt skvaller i salongen. Då började hon fundera över hur mycket en frisör får höra från sina kunder varje dag, och idén till En hemlighet att dö för kom till.

Vad som skiljer den här boken från andra inom samma genre är hur nära läsarna får komma karaktärerna. Det är snarare mer mys än rys, berättar hon, eftersom karaktärerna får ta mer plats än de hemska brotten, även om de också finns med, såklart.

För Elinore är Stångby mer än bara en plats för berättelsen – det är nämligen hennes födelseort och platsen där hon växte upp. I själva verket är En hemlighet att dö för hennes hyllning till hembyn.

Hon berättar att författarna Anna Jansson och Mari Jungstedt är stora inspirationskällor för henne, främst på grund av deras förmåga att skriva och producera mängder av böcker av hög kvalité. Även Cecilia Sahlströms och Helena Kubicek Boyes skicklighet i att skapa levande miljöbeskrivningar inspirerar Elinore Axelsson.

Tre ord som beskriver En hemlighet att dö för enligt henne själv är mysig, spännande och en riktig bladvändare.

Utgivningsdatum: 24 april 2024
Inläsare: Anna Thiam
ISBN ljudbok: 9788727047171
ISBN e-bok: 9788727047164
ISBN print: 9788727047188

Liknande inlägg