| | |

Mer av favoriterna från Sardinön

Systrarna Annika och Jessika Devert har en lång historia av att skriva böcker, både separat och tillsammans. De bor båda i Göteborgstrakten, vars miljöer ofta figurerar i deras böcker, med sina respektive familjer. Efter succén med serien Sardinön släpps nu deras nionde gemensamma bok Hotellet Två systrar, en fristående spin-off och första delen i en ny härlig serie.

Göteborgs romantiska kvarter inspirerade författarduon

Området Ängsgården i Göteborg, med dess romantiska gamla trähus och gångavstånd till Botaniska trädgården, väckte idén om den nya boken Hotellet Två systrar. Det blev den perfekta platsen för karaktärerna Linn och Oskar att ta sig an ett nästintill ödelagt hotell som är en perfekt plats för möten och historier att utspela sig. Med Linns bakgrund inom café- och restaurangbranschen i kombination med Oskars utbildning inom företagsekonomi är projektet som skapat för dem.

Hotellet Två systrar kommer som en positiv överraskning för alla de som älskade böckerna om Sardinön, eftersom Linn och Oskar är karaktärer som ursprungligen kommer från succéserien som sålt över
60 000 exemplar. För trots att Jessika och Annika kände sig färdiga med Emelies berättelse, som vi får följa i första serien, var de inte redo att lämna de andra karaktärerna. ”Linn är i första Sardinön-boken en sökande tonåring, men utvecklas under serien till en ung kvinna, mamma och egenföretagare. Hon är en driven person som vi kände hade mer att ge och fler sidor i sin karaktär att utforska. Linn och Oskar befinner sig i en spännande fas, precis på väg in i vuxenlivet.” berättar systrarna.

Men läsaren får självklart möta även nya karaktärer, bland annat den vresiga grannen Lizzie. Det här säger Annika och Jessika om henne: ”I den här boken får vi inte veta så mycket om Lizzie. Vi förstår att hon driver verksamhet i huset vägg i vägg med Linn och Oskars hotell och att båda husen en gång i tiden varit ett och ägts av hennes familj. Det står ganska tidigt klart att Lizzie egentligen har haft andra planer för hotellet, än att det skulle övertas av ett ungt, ambitiöst par som vill sätta sin prägel på det. Lizzie har därför sina egna sätt att komplicera tillvaron för det nyinflyttade paret. Men hon är ingen elak person och kanske kommer hon att syna sina egna motiv och tänka om?”

Annika och Jessika har nu arbetat som tillsammans under flera år, och har lyckats hitta ett gemensamt språk och ett arbetssätt som funkar dem båda. De har lovat att fortsätta utmana varandra genom att alltid vara ärliga, snarare än artiga, och kanske är det just det som är nyckeln till deras fantastiska framgång på den svenska feelgoodmarknaden. ”Vi vill båda att böckerna ska bli så bra som de någonsin kan, och det blir de om vi vågar förändra och utveckla det den andra har skrivit” förklarar dem.

När vi frågar vad de hoppas att läsarna ska ta med sig från Hotellet Två systrar svarar de ”En skön känsla!”, men också att de hoppas att läsarna kommer känna att de vill heja på Linn och Oskar. I rollen som författare tycker systrarna Devert att det är roligt att skriva om relationer som sträcker sig över generationer. Avslutningsvis hoppas de att läsarna är spända på att följa med på resan som karaktärerna i Hotellet Två systrar gör.

Utgivningsdatum: 29 februari 2024
Inläsare: Sofia Berntson
ISBN ljudbok: 9788727038407
ISBN e-bok: 9788727038391
ISBN print: 9788727038414

Liknande inlägg