| |

Hårresande True Crime och omskakande världskatastrofer

Bisarra brottsfall, ökända seriemördare och omskakande världskatastrofer. Intresset för sanna, men förbluffande historier är stort. Därför har vi letat djupt i arkiven och skapat samlingar av gripande reportage från Nordisk kriminalkrönika och Orage, om några av världens mest omtalade brottsfall och katastrofer. Ljudböckerna är perfekta för de som intresserar sig för de allra mörkaste händelserna som gjort avtryck i historien.

Tidernas värsta seriemördare

ISBN ljudbok: 9788727119915
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Samlingen innehåller 19 kortare reportage och artiklar om olika seriemördare. Allt från berättelserna om Jeffrey Dahmer och Ted Bundy till läkaren Harold Shipman och den hämndlystna Aileen Wuornos.

Året är 1977 när Teodore ”Ted” Bundy rymmer från fängelset Glennwood Springs i Colorado och flyr till Tallahassee Florida. Staden kom att bli platsen för de beryktade morden som har lett till att Bundy gick till historien som en av USA:s mest fruktade seriemördare. Tidernas värsta seriemördare handlar om både stora, ökända och mindre kända seriemördare som förfärat omvärlden.

Dramat i Knutby och fyra andra brottsfall

ISBN ljudbok: 9788726330069
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Dramat i Knutby – en osannolik sannsaga, Grym tortyr i Hallands tjyvhult, Skeletten i Helenas lägenhet, Helikopterrånet och Spektakulärt mångmiljonrån på Landvetter flygplats.

Knutbys pingstförsamling blev skådeplats för hisnande händelser som slutligen ledde till att församlingens pastor dömdes till livstids fängelse för mordet på sin andra hustru. En välorganiserad kriminell grupp lyckas med en stulen helikopter råna en värdedepå i Västberga. Hur gick det till och vad hände med mångmiljonbytet? Den här samlingen handlar om några av de mest häpnadsväckande brottsfallen i Sveriges historia.

Tjernobyl och två andra katastrofer

ISBN ljudbok: 9788726330076
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Tjernobyl, Estoniakatastrofen från polisens horisont och SOS från Scandinavian Star

Ur polisens perspektiv utforskas här Tjernobylkatastrofen, en händelse som inte bara skakade den forna Sovjetrepubliken Ukraina utan stora delar av Europa, den fruktansvärda Estoniakatastrofen, samt den ödesdigra vårdagen då M/S Scandinavian Star fattade eld i Skagerrak.

Styckmordet i Halmstad och fyra andra mordfall

ISBN ljudbok: 9788726330090
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Styckmordet i Halmstad, Makabert fynd i Fabbesjön, Pralinmordet i Malmö, Mordet på Marina Johansson och Michael-fallet

Vid Nissans strand i centrala Halmstad upptäcks ett människohuvud fastfruset vid åkanten, ett fynd som inleder en av de mest omfattade utredningarna i Hallandspolisens historia. I Styckmordet i Halmstad och fyra andra mordfall kan du läsa om några av de mest omskakande och gåtfulla mordfallen i Nordens historia.

Brottsfall som skakade om världen

ISBN ljudbok: 9788727119908
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Samlingen innehåller 25 reportage och artiklar om olika brottsfall. Allt från det ökända morden på Kim Wall, till svartsjukedraman och sektrelaterade brott.

En kvällstur på en uppfinnares ubåt i Danmark verkade aldrig hotfullt för den vana frilansjournalisten Kim Wall. Men Peter Madsen hade brutala planer för hennes besök i UC3 Nautilus. Vad hände egentligen ombord på ubåten den natten? Brottsfall som skakade om världen är en samling innehållande skildringar av fruktansvärda brott, som på olika sätt lämnat stora avtryck i historien.

Trippelmordet i Härnösand och fem andra mordfall

ISBN ljudbok: 9788726330083
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Trippelmordet i Härnösand, Julaftonsmordet – en komplicerad gåta, Nathalie mördades av svartsjuk pojkvän, Mord med slaktmask i Grösäter, Morden på Pernilla och Engla och Spårvagnsmordet på Elin i Göteborg

En mörk skugga kastades över den annars så fridfulla sommaren i Härnösand 2010 när en pappa och hans två barn hittas brutalt mördade. I Trippelmordet i Härnösand och fem andra mordfall berättas det om tragiska och makabra fall som skakat omvärlden.

Historiska händelser från världen över

ISBN ljudbok: 9788727050966
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Kannibaler i Vilda västern, Spanska sjukan, Den amerikanska spionstyrkan i Berlin, Kapplöpningen mot yttre rymden, Den katolska kyrkan, Tsunamin i Den indiska oceanen, Jordbävningen i Christchurch och Sanningen om terrakottakrigarna.

För 170 år sedan lämnar Donnergruppen Springfield i hopp om ett bättre liv i västern, något som ska bli början på en mörk kannibalistisk historia. Den romersk-katolska kyrkan är en institution med enormt inflytande, men även skandaler som går flera århundraden tillbaka. Hur många avslöjanden om sexuella övergrepp på barn krävs för att kyrkan ska bryta sin allsmäktiga tystnad? Om detta och fler händelser som satt spår i historien kan du läsa här.

Historiska personer från världen över

ISBN ljudbok: 9788727119885
Utgivningsdatum: 23 november 2023
Ingår i samlingen: Ragnar Lodbroks saga, Jeanne D’Arc, Vlad Pålspetsaren, Gustav II Adolf, Kasinokungen Bugsy Siegel, Kärleksaffären som förändrade historien, Amelia Earharts sista dagar, Frank Sinatras mörka sida och ”I have a dream” Martin Luther King Jr.

Historiska personer från världen över är en samling porträtt över några av tidens mest omtalade människor som på olika sätt lämnat stora avtryck i historien. Här kan man bland annat läsa om Janne D’Arc, Vlad Pålspetsaren, Gustav II Adolf, Martin Luther King Jr., Amelia Earharts sista dagar och Frank Sinatra.

Liknande inlägg