|

Nytt år = nystart!

Snart är det nya året här och med det följer också en möjlighet till nystart. Nu kan alla ljudboksläsare dyka ner i böcker där hälsan sätts i första rummet – meditationsguider, handböcker för ett bättre välmående och en bästsäljande guide om hur du tar dig ur en destruktiv relation.

Karin Henriksson pratar om en av människans största behov – att sova. Hon berättar om människors sovvanor idag, om farorna som kan uppstå vid sömnbrist, och om orsaker till störningar. Henriksson presenterar forskning inom ämnet, och erbjuder även läsaren råd för bättre sömn. ”Jag kan inte sova” är en liten praktisk och genomgående bok om ett stort och viktigt ämne. 

När Josefin är 10 år dricker hon alkohol för första gången. Fem år senare är hon beroende och lever ett liv fyllt av ångest och minnesluckor. Idag är Josefin fri från alkoholen och lever i nuet genom arbete, yoga och meditation. Genom sin berättelse hoppas hon inspirera andra att lägga alkoholen på hyllan till förmån för hälsan och livet.

Vi lever i en alltmer stressad vardag. Därför kan det vara bra att hitta en stund på dagen då du får släppa alla krav och bara finnas till. Meditation har blivit ett världens mest populära tillvägagångssätt för att uppnå sinnesfrid. Det här är första delen i en meditationsserie i 6 delar.

Trine Holt Arnsberg är en dansk psykomotorisk terapeut och mindfullnessinstruktör. Hon arbetar utifrån ett holistiskt perspektiv, där kroppen som en helhetsupplevelse är utgångspunkten. 

I egenskap av vetenskapskvinna tror Charlotte Erlanson-Albertsson på stärkande krafter, och där fyller maten en viktig funktion. Maten påverkar oss på en mängd olika sätt, och här förmedlar Erlanson-Albertsson vad vetenskapen säger om effekten av olika livsmedel på hälsan, beroende på vilket hälsoproblem som föreligger. 

Lever du i en tillvaro där stress tycks vara den ständige följeslagaren? Är du, har du varit eller ligger du på gränsen till att bli sjuk? 

Det här är boken som Selene Cortes önskar funnits tillgänglig när hon blev sjuk. Den är inte bara ett ovärderligt verktyg för dig som drabbats av utmattningssyndrom, utan även för anhöriga och de som i sitt arbete kommer i kontakt med sjukdomen.

Vad tänker du när du hör ordet kärlek? Alltsom oftast är det den romantiska innebörden som kopplas till ordet. Men kärleken är större än så och har förmågan att hela, stärka och förändra oss, samtidigt som den även belyser meningen med vår tillvaro. Att följa hjärtats väg är att utforska din sanna potential. Du har förmågan att öppna dig för universum och sprida dess energier.

Att inse att man befinner sig i en destruktiv relation kan vara svårt. Att slå sig fri och gå sin väg är ännu svårare. Det är därför Frida Walter har skrivit handboken ”Nu går jag! – Handbok för dig som ska lämna en destruktiv relation”. Mot bakgrund av egna erfarenheter, privat såväl som i arbetslivet, har hon sammanställt allt som en utsatt person kan behöva få höra och veta.


Liknande inlägg