| |

Allt du behöver veta om Ravn

Den danska deckarkungen Michael Katz Krefeld har sålt i över 1,2 miljoner exemplar i Danmark och rättigheterna till hans böcker har sålts i över 20 länder. Serien om privatdetektiv Ravn har hyllats av kritikerna och hamnat på topplistorna flertaliga gånger. Den senaste delen i serien kom ut i Danmark 2021, den har en imponerande genomsnittlig finish rate på hela 89% hos de största streamingtjänsterna och låg på den danska bästsäljarlistan under 18 veckor. Den 15 augusti kommer äntligen Sekten, den tredje delen i serien ut på svenska.

Drivande, närvarande och hög spänningsfaktor

Michael Katz Krefeld är främst känd för sin internationella, bästsäljande deckarserie Ravn som har fångat läsare över hela världen. Hittills består Ravn av sju delar, och Krefeld har flera gånger uttalat sig om att han kommer att skriva minst tio böcker. Som en före detta filmmanusförfattare skriver Krefeld med ett stort driv, närvaro och hög spänningsfaktor.

Skarpa storstads-thrillers

I Ravn får vi följa den före detta kriminalkommissarien och numera privatdetektiven Thomas Ravnshold och hans engelska bulldog Møffe. I Christianshavn, hjärtat av Köpenhamn, finns en gammal båt där de bor tillsammans och varifrån Ravn blir indragen i en rad olika utredningar. Varje bok i serien behandlar ett nytt område av brottslighet, som ligger skrämmande nära den mörka verklighet som präglar de allra värsta fallen i både Danmark och utanför landets gränser.

Få en överblick över Ravn-serien

Urspårad (Ravn, 1)

Full av självförebråelse efter sin fru Evas död har Ravn flytt till sin gamla båt i Christianshavns kanal. Men Ravn slits snart ur sin dvala när en nära vän ber om hjälp med att hitta en ung kvinna som är försvunnen. När spåren efter kvinnan leder till Stockholm ger sig Ravn motvilligt iväg, men hans arbete försvåras av en seriemördare som härjat i Stockholm under flera år. En sadist som nu verkar ha hittat sitt nästa offer.

Inläsare: Fredde Granberg
Utgivningsdatum: 26 april 2023
ISBN e-bok: 9788728296615
ISBN ljudbok: 9788728299128

Saknad (Ravn, 2)

En dansk revisor försvinner under en vistelse i Berlin. Det visar sig att han förskingrat pengar, och hans syster Louise förstår direkt att någonting fruktansvärt har hänt. Privatdetektiv Ravn tar sig an fallet. Väl på plats i Berlin inser han att fallet inte är unikt – flera män har på kort tid försvunnit under liknande mystiska omständigheter. Spåren leder tillbaka till Stasi och Ravn börjar gräva i det förflutna. Men någon vill till varje pris hålla det förflutna dolt …

Inläsare: Fredde Granberg
Utgivningsdatum: 16 maj 2023
ISBN e-bok: 9788728296707
ISBN ljudbok: 9788728299036

Sekten (Ravn, 3)

Den rika företagsledaren Ferdinand Mesmers son, tillika grundaren av den ökända sekten ”Guds utvalda”, är spårlöst försvunnen. Till en början verkar det vara ett enkelt fall för Ravn att lösa, men när han hittar Jakob och hans lärjungar på en ensligt belägen gård visar det sig att fallet är mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Ravns undersökning för honom djupt in bakom sektens murar, och sakta avslöjas en fruktansvärd hemlighet i Jakobs och Ferdinand Mesmers förflutna.

Inläsare: Fredde Granberg
Utgivningsdatum: 15 augusti 2023
ISBN e-bok: 9788728296790
ISBN ljudbok: 9788728298947

Sagt om Ravn-serien

”Det finns en anledning till varför spänningsmästaren Michael Katz Krefeld sitter som klistrad på förstaplatsen i Danmark vecka efter vecka så fort han släpper en bok. Av precis samma anledning kommer du att sitta fast.”Stefan Ahnhem, författare

Liknande inlägg