| |

Böcker om och för alla mammor

Läs om det härliga, det utmanande, det ärliga och allt däremellan med att vara mamma. Inför mors dag på söndag tipsar vi här om inspirerande och underhållande berättelser om hur livet som mamma kan se ut. Vi har både intresseväckande böcker som hjälper och stöttar mammor till barn med särskilda behov, samt lättsam, humoristisk och hjärtevärmande feelgood på ämnet.

Modellmamman – Små storlekar och stora kärlekar av Veronica Larsson

Uppläsare: Rachel Mohlin
Utgivningsdatum: 2 maj 2022
ISBN: 9788728129371

  • En romantisk feelgood-pärla om ett annorlunda mammaliv, inläst av Rachel Mohlin!
  • Emilia lever livet som fotomodell i New York när hon blir gravid och ställs inför ett ultimatum: karriär eller familj? Med bröstmjölkspumpen i handväskan flyger hon mellan blöjbyten i Sverige och internationella modelluppdrag på exotiska platser. Mellan det trygga äktenskapets fredagsmys och spännande flörtar på Manhattans exklusivaste cocktailpartyn.

Supermamsen: om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov av Supermamsen

Uppläsare: Kim Rhedin Hüttner
Utgivningsdatum: 8 maj 2023
ISBN: 9788727039046

  • En pedagogisk och samtidigt gripande bok om att vara förälder till barn med särskilda behov, med det imponerande snittbetyget 4.5 hos de största streamingtjänsterna.
  • Trebarnsmamman som genom sin blogg gjort sig känd som @supermamsen skriver om livet som förälder till barn med NPF-diagnoser (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). Sommaren 2015 startade hon, en uppgiven mamma, bloggen med det ironiska namnet Supermamsen, som en slags egenterapi. Detta är boken som hon själv önskar fanns när hennes familj hade det som tuffast. 

Mormor på rymmen av Karin (Kaj) Branzell

Uppläsare: Anna Godenius
Utgivningsdatum: 16 maj 2019
ISBN: 9788726178982

  • Första delen i Branzells serie om den älskvärda mormodern, med en genomsnittlig finish rate på över 75% hos de största streamingtjänsterna.
  • Mormor på rymmen är en feelgood-roman i högt tempo med äventyrliga inslag, många tokigheter och färgrika karaktärer.

Den perfekta bilden av Anna Alemo

Uppläsare: Hannah K. Schmitz
Utgivningsdatum: 18 februari 2021
ISBN: 9788728470572

  • Anna Alemo är en prisbelönt och hyllad romance- och feelgood-författare, känd för att skapa berättelser som läsaren inte kan lägga ifrån sig.
  • Hur kan alla vara så perfekta hela tiden? Själv gör Sara sitt bästa för att få en enda fin bild på familjens fredagsmys, men det lyckas aldrig. Barnen bråkar och stökar, hunden är ouppfostrad och Markus är inte direkt någon romantiker.

En mammas dagbok av Karin Milles

Uppläsare: Frida Bergh
Utgivningsdatum: 3 augusti 2022
ISBN: 9788728470619

  • En mammas dagbok är den nakna och ärliga självbiografin bestående av dagliga anteckningar från författaren Karin Milles första tid som nybliven mamma. 
  •  Som nybliven mamma förstår Karin att det inte är samma sak att se någon annan gå igenom moderskapet som att göra det själv. Det är mycket som är fantastiskt med att vara mamma, men somliga delar av föräldraskapet går helt enkelt inte att förbereda sig på.

Liknande inlägg