| | |

Spirande kärlek och bakverk i ”Två röster i natten”

I Christina Schillers romanceserie Systrarna i Forsberga väver hon skickligt systerskap, kärlek och småstadslivet samman. Två röster i natten är den fristående uppföljaren till Ett vaniljhjärta om dagen, och här bjuds läsaren än en gång in till det lilla caféet Tre hjärtan bland bakverk och vardagsbekymmer.

”Den kvinnliga vänskapen är ett genomgående viktigt tema i mina böcker, om det så är mellan systrar eller kompisar.”


Kan du berätta om uppkomsten till serien Systrarna i Forsberga? Hur och varifrån kom idén till serien?

De tre systrarna dök först upp som bikaraktärer i en av mina tidigare böcker och var egentligen tänkta att förbli det, men jag kunde inte släppa tanken på de tre systrarna som drev det lilla kaféet Tre hjärtan. Ju mer jag tänkte på dem desto större blev behovet av att få berätta deras historia och till slut så satte jag mig ner och skrev den första boken i serien, Ett vaniljhjärta om dagen

Var hämtar du din inspiration ifrån?

En rad i en låttext, ett fotografi, ett samtal som man råkar höra på stan eller mataffären, en nyhetsartikel eller bara ur tomma luften. Jag vet aldrig riktigt när eller vad det är som triggar i gång min fantasi utan det bara händer och så finns det en karaktär där som har en berättelse att dela med sig av. För mig startar det nämligen nästan alltid med en karaktär som jag vill berätta om, som har en intressant historia den bär på.

Vad särskiljer boken från dina tidigare böcker, och finns där några gemensamma nämnare?

I den här boken, till skillnad från mina tidigare böcker, har vi två personer som av olika anledningar valt att inte vilja vara i någon sorts kärleksrelation. Så när de inser att de har känslor för varandra ställer det till det för dem. En annan sak som skiljer sig från mina tidigare böcker är att en av personerna är skild.

Den gemensamma nämnaren genom mina böcker, förutom att de utspelar sig i det fiktiva lilla värmländska samhället Forsberga, är att man inte ska låta det förflutna hålla en tillbaka. Men även den kvinnliga vänskapen är ett genomgående viktigt tema i mina böcker, om det så är mellan systrar eller kompisar.
 

Hur skulle du beskriva skrivandet av den här boken? Var det några överraskningar på vägen?

Strukturerat kaos. Det är väl så jag skulle beskriva det. Innan jag börjar skriva har jag oftast ganska bra koll på nyckelscener och hur jag vill att mina karaktärer ska utvecklas under resans gång. Det är väl den strukturerade biten och sedan kommer kaoset när jag väl börjar skriva och mina karaktärer börjar leva sitt eget liv och gör tvärtemot vad jag hade tänkt mig. Men på något sätt lyckas jag nästan alltid knyta ihop det till slut. Hur jag gör vet jag inte riktigt, det bara händer.

Den stora överraskningen denna gång var att helt plötsligt under redigeringen så dök det upp två katter som ville vara med på ett hörn. Så det blev bara till att flytta runt på lite scener och skriva in dem i berättelsen. Nu i efterhand är jag väldigt glad att jag gjorde det men just då undrade jag om det verkligen var värt allt extra arbete som det medförde.  
 
Kan du berätta lite om Deidre och Peters relation? Vilken typ av kärlekshistoria är det du bjuder in läsarna till?

Deidre och Peter är två ganska så vilsna själar som mest går genom livet på autopilot. Detta börjar dock att ändras när de börjar prata med varandra och hittar något som de båda saknat. Någon som genomskådar masken de bär och verkligen ser dem. Vad som börjar som oskyldiga samtal mellan dem två utvecklas snart till något mer vilket förändrar deras redan komplicerade relation. Peter är nämligen Deidres tvillingsysters psykolog.

Vad kan vi förvänta oss i fortsättningen av serien?

I den tredje delen är det dags för den äldsta av systrarna, Vivis, berättelse. Kanske får vi äntligen veta vem som är Liljas pappa? Dessutom är det väl på tiden att vi får lära känna Alexander lite mer. Han har ju trots allt figurerat i de två tidigare böckerna men vi har aldrig riktigt fått träffa honom, förens nu. Och vad är det egentligen som pågår mellan Vivi och Aidan? 

Allt jag kan säga är att det är många frågor som kommer att få sina svar till slut. Men vägen dit är aningens krokig och inte fullt så enkel som man kan tro.

Mer om Systrarna i Forsbergaserien

I den lilla staden Forsberga driver systrarna Genevieve, Deidre och Isa cafeét Tre hjärtan ihop. Systrarnas liv kan verka idylliskt från utsidan, men var och en av dem har sina egna problem och kärleksbekymmer.

Ett vaniljhjärta om dagen

Inläsare: Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum: 12 oktober 2022
ISBN ljudbok: 9788728470770
ISBN e-bok: 9788728470763
ISBN print: 9788728549247

Isa är kaféet Tre Hjärtans konditor, ett yrke man kanske inte skulle förvänta sig av någon som lider av svår mysofobi. En dag träffar hon den snygge artisten Nico och det visar sig att han kan röra vid henne utan att trigga en panikattack och känslorna för honom tar fart. Men när Isa får reda på att han legat med en av hennes systrar blir deras relation minst sagt problematisk.

Två röster i natten

Inläsare: Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum: 10 oktober 2023
ISBN ljudbok: 9788728570524
ISBN e-bok: 9788728570517
ISBN print: 9788728570531

Tre hjärtan, det lilla kaféet i Forsberga, drivs av systrarna Deidre, Genevieve och Isolde. Deidre är högkänslig, vilket gör att hon har svårt att yttrycka sina känslor och lätt känner sig missförstådd. Men en ljusglimt i hennes vardag har blivit hennes växande vänskap med Peter, som hon mer och mer förlitar sig på. Men när Peter börjar bete sig annorlunda kan Deidre inte förstå varför, de är ju bara vänner. Eller?

Liknande inlägg