| |

Nyheter för våra minsta läsare

Kliv in i Elsa Beskows sagolika värld, eller mys till det med böcker av den prisbelönte Janosch – om lilla Björn och lilla Tiger som tillsammans tar sig an vardagens hinder. Här kommer ett urval av vår utgivning under mars och april, för våra minsta läsare!

Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow

Uppläsare: Kim Rhedin Hüttner
Utgivningsdatum: 12 april 2023
Ålderskategori: från 3 år
ISBN: 9788727039053

 • Under våren 2023 ger Saga ut flera utav Elsa Beskows älskade klassiker som e-böcker och ljudböcker.
 • I denna saga om den lilla, lilla gumman som bor i den lilla, lilla stugan följer vi det stillsamma livet på landet. Där lever gumman med sin lilla, lilla kossa som så snällt producerar mjölk till henne. Men en skål mjölk står inte säker när en listig katt stryker omkring på jakt efter något gott …

Peller nya kläder av Elsa Beskow

Uppläsare: Kim Rhedin Hüttner
Utgivningsdatum: 12 april 2023
Ålderskategori: från 3 år
ISBN: 9788727039039

Lilla Pelle har sitt alldeles egna lamm som han sköter om, och tillsammans växer de och blir större och större. Medan lammets ull blir längre blir Pelles kläder för små. Med saxen i hand klipper han lammets ull så att det kan användas till nya plagg. Men Pelle vet inte hur han ska göra kläder av ullen. Han vet dock hur man rensar farmors morotsland, vallar mormors kor, bär in ved åt skräddaren och en massa annat. Och i gengäld kan nog familjen och de snälla grannarna hjälpa honom att skapa en ny, fin söndagskostym.

Underbara Panama av Janosch

Uppläsare: Erik Gullbransson
Utgivningsdatum: 16 mars 2023
Ålderskategori: från 3 år
ISBN: 9788728239568

 • Janosch har skrivit över 100 barnböcker översatts till över 30 språk, och tilldelats Tysklands mest prestigefyllda pris inom barn- och ungdomskategorin, Deutscher Jugendliteraturpreis. I mars ger vi på Saga ut åtta av hans böcker om lilla Tiger och lilla Björn.
 • “Om man har en vän behöver man inte vara rädd för någonting!” Alla vet att lilla Björn och lilla Tiger är fantastiskt goda vänner. Tillsammans är de otroligt starka, stark som en björn och stark som en tiger. De har det så mysigt i sitt hus vid floden. En dag hittar lilla Björn en låda som luktar banan. “Panama” står det på lådan. Så lilla Björn och hans vän lilla Tiger åker dit, till sina drömmars land.

De sista vindvargarna 1 – En mystisk gåva av Camilla Wandahl

Uppläsare: Viktor Carlsson
Utgivningsdatum: 21 mars 2023
Ålderskategori: från 9 år
ISBN: 9788728279113har tilldelats Deutscher Jugendliteraturpreis, vilket är Tysklands mest prestigefyllda pris inom barn- och ungdomskategorin

 • De sista vindvargarna 1 – En mystisk gåva, är första delen i en ny serie av den danska författaren Camilla Wandahl.
 • Kungen av Istrana får på sin födelsedag tre vindvargsägg av sin bror. Vindvargar är magiska varelser som länge varit förenade med kungligheterna av Istrana, men ingen har sett en levande varg på mycket länge. Prins Will blir genast nyfiken och efter festligheterna smyger han sig iväg för att kika närmare på äggen, men när ett av äggen plötsligt kläcks förändras hans liv för alltid.

Märkliga Mynthe av Dorte Roholte

Uppläsare: Elina Norén Sandberg
Utgivningsdatum: 16 mars 2023
Ålderskategori: från 12 år
ISBN: 9788728261095

 • En bok om mystik, vänskap och att lära känna sig själv, med spännande intriger som är så medryckande att man inte vill lägga boken ifrån sig!
 • Natten före sin trettonde födelsedag drömmer Mynthe att hon flyttar in i ett nytt hus, en dröm som sedan blir sann. Det visar sig vara endast en av flera händelser som Mynthe kan förutse innan de händer. Till en början är det spännande och hon delar sin hemlighet med bästisen Klara. Men snart uppstår en konflikt som gör att hennes vänner tar avstånd från henne. Med hjälp av sin farmor, som har samma förmåga, lär Mynthe känna sitt nya jag.

Algots äventyr av Alberte Winding

Uppläsare: Erik Gullbransson
Utgivningsdatum: 27 mars 2023
Ålderskategori: från 3 år
ISBN: 9788728503492

 • Nu introducerar Saga den mycket omtyckta serien om Algot på svenska!
 • Algots äventyr innehåller 8 historier om Algots vardag med sina föräldrar. Vare sig han bakar kakor, simmar, tittar på tv eller samlar metallskrot – Algot kan alltid övertyga mamma och pappa om att han har bra idéer!

Kaspar och snömannen av Mikael Engström

Uppläsare: Mari Götesdotter
Utgivningsdatum: 1 mars 2023
Ålderskategori: från 6 år
ISBN: 9788728543016

 • Under våren återutger Saga flera av Mikael Engströms populära barnböcker om Kaspar som ljudböcker. Mellan 2008–2012 satt Mikael Engström som ledamot i Svenska barnboksakademin, och hans bok Kaspar i Nudådalen ligger till grund för SVT:s julkalender som sändes 2001 under samma namn.
 • Kaspar kan knappt lämna huset utan att den högmodiga tanten fru Åhman skäller ut honom. Han önskar ingenting hellre än att hon bara ska försvinna och lämna honom ifred. Så när han får höra av byns handelsman Atom-Ragnar om den omåttligt blodtörstiga snömannen som lever uppe på bergen i Himalaya får han en idé. Kaspar och vännen Lisa börjar samla material för att skapa den mest skrämmande snömannen någonsin. Men deras planer går inte riktigt som de tänkt sig …

Jakten – Undercover av Anne-Marie Donslund

Uppläsare: Anna Lundström
Utgivningsdatum: 17 april 2023
Ålderskategori: från 12 år
ISBN: 9788728237649

 • Jakten – Undercover är första delen i serien om Johanne som är på flykt från sin våldsamma pappa tillsammans med sin bror. Det är en allvarlig, viktig och fängslande serie om livet när det är svårt. Men även en varm och viktig berättelse om vänskap, förälskelse och att börja om på nytt.
 • ”Han vrider på huvudet och tittar in i bilen. Hans mörka ögon är en avgrund av hat. Jag har inte hunnit ducka. Min lillebror har krupit ihop på bilgolvet. Samtidigt närmar han sig. Mamma backar tillbaka in på gården. Hon kör in i soptunnan igen, och den välter. Burkar ramlar ut på gårdsplanen. Plötsligt har han en yxa i handen.”

Liknande inlägg