| | |

Mysig jullovsläsning

Det är bara några få veckor kvar till jul, och hög tid att ladda upp inför jullovsläsningen. I år har vi samlat fyra favoritberättelser av etablerade barnboksförfattare i Äventyr under snötäcket, som är perfekt myslyssning för alla barn mellan sex och nio år. Vi har även juliga barnböcker om Rasmus Nalle för barn från tre år, och spännande vinterläsning av Augustpris-nominerade Mikael Engström. Nedan följer fler stämningsfulla tips på julböcker för barn mellan tre och nio år.

Äventyr under snötäcket av Peter Gissy, Linda J Harbers, Ann Mari Falk och Sofia Johansson

Uppläsare: Amanda Krüger, Thomas Engelbrektson, Sebastian Karlsson, Felicia Löwerdahl
Utgivningsdatum: 4 december 2023
ISBN: 9788727133287
Ålder: 6-9 år

 • En samling med fyra mysiga, roliga och snöiga julberättelser, perfekt lyssning för att komma i julstämning!
 • Julen närmar sig med stormsteg, men det blir inte alltid som man tänkt sig. I fyra berättelser av etablerade barnboksförfattare beskrivs bland annat längtan efter att få fira jul med familjen, äventyr i snön och ett mysterium med försvunna paket.

Chokladligan och den magiska kristallen av Margaretha Malmgren

Uppläsare: Cajsa Svensson
Utgivningsdatum: 7 december 2021
ISBN: 9788728117668
Ålder: 6-9 år

 • Chokladligan och den magiska kristallen är en annorlunda julberättelse om äventyr och aliens, fylld av spänning, humor och chokladpraliner.
 • Det är julafton och Jenna och Pedro är mitt uppe i julklappsutdelningen när ett svags surrande hörs utifrån. Det visar sig vara en samling främmande varelser som landat utanför familjen Johnsons hus. Julafton bleknar jämfört med det äventyr som väntar – ett viktigt uppdrag vilar på Jenna och Pedros axlar.

Kaspar och snömannen av Mikael Engström

Uppläsare: Mari Götesdotter
Utgivningsdatum: 1 mars 2023
ISBN: 9788728543016
Ålder: 6-9 år

 • Barnboksförfattaren Mikael Engström satt mellan 2008-2012 som ledarmot i Svenska barnboksakademin, och böckerna om Kaspar låg till grund för den älskade julkalendern Kaspar i Nudådalen.
 • Kaspar kan knappt lämna huset utan att bli utskälld av tanten fru Åhman. Kaspar önskar ingenting hellre än att hon bara ska försvinna och lämna honom ifred. Så när han får höra om den omåttligt blodtörstiga snömannen får han en idé. Kaspar och vännen Lisa börjar samla material för att skapa den mest skrämmande snömannen någonsin. Men deras planer går inte riktigt som de tänkt sig …

Atom-Ragnar och Snömannen av Mikael Engström

Uppläsare: Mari Götesdotter
Utgivningsdatum: 10 mars 2023
ISBN: 9788728542989
Ålder: 6-9 år

 • Kaspar-böckerna har ett genomsnittligt betyg på 4 stjärnor hos streamingtjänsterna, och var inspirationen bakom SVTs julkalender Kaspar i Nudådalen.
 • Det är äntligen juletid på landet där Kaspar bor med sin morfar, men i brevlådan väntar ett brev med olycksbådande besked. Morfars strikt religiösa syster Karin ska komma på besök. Väl på plats tar Karin kommandot och förbjuder alla jultraditioner. Kaspar och morfar måste bli av med henne, och kanske kan en skrämmande snöman komma till nytta när man vill driva någon ur byn?

Rasmus Nalle räddar julen av Carla och Vilhelm Hansen

Uppläsare: Thomas Engelbrektson
Utgivningsdatum: 22 december 2021
ISBN: 9788726630534
Ålder: 3-6 år

 • Carla och Vilhelm Hansen skapade Rasmus Nalle och hans vänner år 1952 och sedan dess har berättelserna varit omåttligt populära i både Sverige och Danmark.
 • Rasmus Nalle och hans vänner reser till Nordpolen för att hjälpa självaste jultomten. Nissarna i paketverkstaden har blivit sjuka på grund av kanelbrist, så Rasmus och vännerna ger sig ut på havet mot en sydhavsö för att hämta hem kanel. Men på vägen stöter de på hinder, och frågan är om de kommer hinna fram till jul.

Rasmus Nalle och nissarna av Carla och Vilhelm Hansen 

Uppläsare: Thomas Engelbrektson
Utgivningsdatum: 22 december 2021
ISBN: 9788726630480
Ålder: 3-6 år

 • Carla och Vilhelm Hansen skapade Rasmus Nalle och hans vänner år 1952 och sedan dess har berättelserna varit omåttligt populära i både Sverige och Danmark.
 • Rasmus Nalle och vännerna får i uppdrag att hugga årets julgran. Allt går fint tills ett snöoväder drar in. De tvingas bygga en koja där de kan ta skydd. Plötsligt knackar det på dörren och bakom den står en liten nisse som har gått vilse.

Spidey och hans fantastiska vänner – Jul med Spidey

Uppläsare: John Lalér
Utgivningsdatum: 27 december 2021
ISBN: 9788728059692
Ålder: 6-9 år

 • Följ med till Marvels fantastiska universum! Superhjälteberättelserna från Marvel, och inte minst de om Spider Man, är oerhört populära bland barn och har ett genomsnittligt 4,5 i betyg hos streamingtjänsterna.
 • Vid stadens julgranständning kommer feststämningen av sig när Doc Ock och CAL börjar stjäla folks nyinköpta klappar. Men tack vare Spidey och hans gäng får Doc Ock lära sig att julen är en tid då man ger – inte tar!

Avengers – God Jul!

Uppläsare: John Lalér
Utgivningsdatum: 1 december 2021
ISBN: 9788728017449
Ålder: 6-9 år

 • Följ med till Marvels fantastiska universum! Lyssna på häftiga berättelser med Iron Man, Spider-Man, Hulk, Captain America och alla andra hjältar och skurkar från Avengers. Ta på dig din mantel och hitta din inre superhjälte!
 • Det är dags för bjällerklang och julefrid, men Avengers-gänget har kämpat mot så många monster och skurkar att de har svårt komma i stämning. Men vem är det där som är på väg genom vinterlandet? Kan han kanske rädda julen åt Avengers?

Liknande inlägg