| | |

Monster, riter och mord i Anders Fagers universum

Höstmörkret sänker sig, november och halloween kommer allt närmare, och bakom stängda dörrar sker övernaturliga saker. I skogen utanför Underryd offrar unga tjejer blod till sin gud, i en takvåning i London förvandlas en kärlekshistoria till gotisk skräck, och i det moderna Stockholm hotas tillvaron av osynliga krafter. I Anders Fagers skräckuniversum är ingenting som det ser ut, och både människor och varelser är lika opålitliga. Nu lanserar Saga Egmont verken på nytt, med uppdaterade omslag och metatexter, och inlästa av Fager själv.

Kultförklarade skräckberättelser i Lovecrafts anda

Den svenska skräckscenen har sedan länge varit väldigt stark och när Anders Fager publicerade sin debutroman Svenska kulter 2009 förstärktes den ytteliggare. Den värld som presenteras är alltid baksidan av något, även om det omisskännligt är vårt Sverige och vår tid. I Anders Fagers värld vandrar fasorna mitt ibland oss.

Med en bakgrund som spelutvecklare och en djup kunskap om skräckgenren har Fager skapat ett universum som är både skrämmande och absurt, med tydliga kopplingar till Lovecrafts epos. Sedan 2009 har kulternas universum växt med fler verk som Jag såg henne idag i receptionen och Artöverskridande förbindelser, och Anders Fager har etablerat sig som en av de ledande svenska författarna inom kosmisk skräck.

Få en överblick över Anders Fagers skräckuniversum:

För gudinnan

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711964552
Utgivningsdatum: 14 september 2023

I sin exklusiva takvåning i London har Tiphany Reeder avtalat middag med två av de viktigaste personerna i sitt liv. Väninnan Tipper och filmlegendaren Adam, som alldeles strax ska äntra våningen. Förhoppningen är att de ska hitta tillbaka till de känslor som de tre haft för varandra tidigare. I århundraden. Vad som väntar är en surrealistisk natt kantad av mörker och sensualism, bortom både tid och rum.

En man av stil och smak

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711964583
Utgivningsdatum: 14 september 2023

CeO Molin är bibliotekarie vid Kungliga Biblioteket, men också gentlemannatjuv och en beryktad playboy. Nu håller den välpolerade ytan sakta på att skrapas bort och hans förflutna börjar komma ikapp honom. Det är bara en tidsfråga innan CeO kan knytas till bokstölderna och farorna hopar sig när han dessutom hotas av dunkla makter som slåss om kontrollen över hans liv – och död.

Jag såg henne idag i receptionen

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711964576
Utgivningsdatum: 14 september 2023

Cornelia Karlsson blev som liten flicka övergiven av sin familj och lever nu sitt vuxna liv som fotomodell och partyknarkare i Stockholm. Men i sin egen spegelbild ser Cornelia märkliga saker och i vinden är det röster som talar till henne. Hennes tillvaro tycks vara en enda röra, men när en närmast ofattbar ondska plötsligt hotar vår värld faller det på Cornelia att försöka stoppa den.

Artöverskridande förbindelser

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711970966
Utgivningsdatum: 14 september 2023

Novellerna i ”Artöverskridande förbindelser” för läsaren in i ett spegelland. Saker är bekanta, men samtidigt skruvade. Berättelserna bjuder in till en värld som är våldsam och erotisk, skrämmande och sagolik, realistisk och fängslande. Med vassa samhällsskildringar och surrealistiskt obehag, tar Anders Fager med läsaren in i ett mörkt pussel som äventyrar både tid och rum.

Du kan inte leva

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711970959
Utgivningsdatum: 14 september 2023

Novellsamlingen ”Du kan inte leva” visar läsaren ett alternativt Sverige, som liknar vår värld men med skrämmande avvikelser. Under en ung kvinnas vackra och välpolerade yttre döljer sig en hänsynslös mördare. Och i en annan del av Sverige körs en kvinna runt i ambulans, men tycks aldrig komma fram till något sjukhus. Vid fotändan av hennes bår sitter en mörk gestalt och iakttar otåligt.

Svenska kulter

Inläsare: Anders Fager
ISBN ljudbok: 9788711964569
Utgivningsdatum: 14 september 2023

Den mer eller mindre kultförklarade novellsamlingen ”Svenska kulter” samlar berättelser från Anders Fagers universum och bjuder in läsaren till en värld som är våldsam, erotisk och skrämmande. Vem är Den Svullna Kvinnan? Vad har hänt med pojkvännen som kommer tillbaka från affärsresan? Varför minns han inget? Och vad är det för mystisk influensa som får honom att bete sig helt annorlunda?

Liknande inlägg