|

Läslov – engagerande läsning för de små!

Läslovet är ett utmärkt tillfälle för barn med mindre läsvana att hitta läslust genom spännande och engagerande böcker och för de med större intresse att hitta nya favoritförfattarskap. Nu ligger årets läslov runt hörnet och vi på Saga Egmont har tagit fram ett urval titlar för barn i åldrarna 6-9 år att dyka ner i!

Anton kan knappt tro sina ögon. Allt han ville göra var att retas med sin storasyster Millie – men plötsligt börjar hennes dagbok att lysa! Det visar sig att Millies dagbok är den så kallade ”Boken mellan Världarna” och i den andra världen finns deksdnsdefulla krafter. Krafter som gör allt för att ta sig in i vår värld! Hur ska Anton och Millie kunna lösa det här?

När Niklas inte vågar hoppa från hopptornet ner i det kalla vattnet så blir han genast retad av de andra barnen. Vilken fegis! Som tur är kommer kompisen Jossan till hans försvar. Hon och Niklas ska övernatta i det gamla spökhuset i skogen och då kan man väl inte vara en fegis heller? 

Några läskiga spöken träffar de aldrig, men mitt i natten dyker ett gäng tjuvar upp i det ödsliga huset. Niklas och Jossan ligger och sover mitt i en tjuvgömma! Natten blir plötsligt mycket farligare än de någonsin kunnat tänka sig. Vilken tur att ingen av dem är någon fegis… 

Nils Rubin har flyttat till ett hus på Februarigränd. När Nils en eftermiddag är ute i trädgården får han syn på en flicka uppe i ett träd. Hon heter Edit och är på besök hos sin mormor Gertrud i det gula huset längst ner på gatan. Nils inser snart att det är något mystiskt med Edits familj. Varför sover hennes mamma hela dagarna, fastän hon är en känd Hollywoodstjärna? Nils kan inte sätta fingret på vad det är som Edit döljer. Inte förrän han en dag råkar se något helt otroligt … 

I England bor nioåriga Abby, som ofta hamnar i trubbel och så kallade nästan-olyckor. När hennes mamma har dåliga dagar är det tufft där hemma, men det är inte helt lätt i skolan heller. Många tror att Abby inte kan göra något rätt. Men en dag får hon chansen att visa vad hon går för.

Peter och hans familj måste fly från Ungern. Det är krig och människor med vapen hotar och skräms. Det är för farligt att bo kvar, men Peter kommer aldrig sluta längta hem. Han saknar sitt hus, sina vänner och sin skola.

Nadia har precis börjat i klassen. Hon är lite blyg, men när Klara lär känna henne förstår hon att Nadia är både snäll och rolig. Men de andra tjejerna i klassen försöker inte ens få Nadia att känna sig välkommen. Är det för att Nadias familj kommer från ett annat land? 

Vi måste fly berättar förintelseöverlevaren Magda Eggens om andra världskrigets följder och om de människor som tvingades fly för att överleva.


Fartfylld serie för de lite äldre barnen!

För läsare mellan 9-12 år! 

En serie om vänskap, igenkänning, skolvärlden och vardagsliv! Häng med 10-åriga Gloria när hon löser konflikter bland sina klasskamrater, går till botten med mysterierna om den mystiske Marco och Kostymmannen och sätter dit skurkar. 


Gloria är 10 år gammal och går i klass 4A på Vallforsskolan. Men fastän hon bara varit mellanstadieelev i några månader så har hon redan hunnit ställa till det ordentligt! Dessutom verkar hennes klasskamrater ha blivit tokiga. Joel svamlar om frukttjuvar och Carro har fått vandrande pinnar innanför kläderna. Om detta bara är början, hur ska då resten av mellanstadiet bli?

Äntligen är det dags för Gloria och klass 4A att åka på sin efterlängtade lägerresa! Men precis som vanligt är det inget som blir riktigt som de tänkt sig. Det ryktas att hela Vallforsskolan är möglig och att det finns en Kostymman som vill lägga ner den. Och så hamnar förstås Gloria själv i trubbel, fastän det inte är med flit. Vem som helst kan ju faktiskt råka krocka sin musiklärares bil mot ett gäng träd… eller?

Gloria och hennes vänner i 4A har fått en ny klasskamrat! Han heter Marco, men ingen vet var han kommer ifrån. Det är faktiskt ganska mycket som de inte vet om Marco. Varför är allt så hemligt egentligen? Som vanligt händer det också en massa konstigheter på Vallforsskolan. I buskarna smyger det till exempel runt en mystisk figur och äter muffins. Någon tycker tydligen att eleverna behöver spioneras på, men vem?

Liknande inlägg