|

Möt privatdetektiv Greta Grossman i Karl Eidems senaste deckare

Den svenska deckarförfattaren Karl Eidem, bland annat uppskattad för sina politiska thrillers, är nu tillbaka med en rafflande deckare. Här får vi för första gången möta den kallhamrade och skickliga privatdetektiven Greta Grossman när hon utreder ett mystiskt försvinnande av en grupp barn i en avlägsen skog. Innuendo släpps den 21 september som e-bok, ljudbok och i tryckt format.

Sektdrama i avlägsen småstad

Greta Grossman är verksam som privatdetektiv i Stockholm. Hon är van vid att spionera i trappuppgångar och tjuvlyssna på hemliga samtal på restauranger och barer. Hennes byrå Tegra tar sig primärt an otrohetsfall, men när hon kontaktas av en högt uppsatt polischef om försvunna barn i en avlägsen stad kan hon inte tacka nej till uppdraget.

Fallet präglas av underliga detaljer och spåren efter barnen leder till en skog belägen utanför staden. Den lokala poliskåren har inte bara kört fast, det finns dessutom en misstanke om att någon på insidan har ett finger med i spelet. När Greta accepterar uppdraget och sätter sig på tåget till den främmande staden har hon ingen aning om att hon är på väg mot ett komplicerat trassel av lögner, blindspår och ondska.

Utgivningsdatum: 21 september 2023
ISBN ljudbok: 9788727076546
ISBN e-bok: 9788727076539
ISBN tryckt format: 9788727076553

Karl Eidem


Succéförfattaren Karl Eidem skriver bästsäljande, fartfyllda, politiska thrillers med övertygande skildringar av de internationella underrättelsetjänsternas interna mekanismer. Bland hans verk finns de hyllade romanerna om säpoutredarna David Karlén och hans kollega Hans Edelman. Nu är han aktuell med en planerad deckarserie som inleds med Innuendo, där vi för första gången får möta den hårdsinta Greta Grossman.

Liknande inlägg