| | | | |

Upptäck Cotswolds charmigaste detektiv på ett spår av hemligheter och humor

I M.C. Beatons ikoniska serie om privatdetektiven Agatha Raisin får vi träffa den älskvärda Agatha – en briljant och unik detektiv vars skarpa sinne och envishet går hand i hand med hennes förkärlek för ett riktigt svårt pussel. Följ med när Agatha letar sig fram genom det pittoreska Cotswold och en myriad av ledtrådar som håller läsaren på tårna ända till sista sidan.

”Serien om Agatha Raisin är min guilty pleasure-läsning – den är klockrent skriven, fylld av intriger och charm.” – Lee Child​ 

M.C. Beaton och den oemotståndliga Agatha Raisin

M.C Beaton är en New York Times-bästsäljande författare som skriver cosy crime och regency romance, som serien om Agatha Raisin och Hamish Macbeth-serien, samt flertalet populära serier inom genren historisk romance.

Agatha Raisin-serien kretsar kring karaktären med samma namn. Hon är en före detta PR-expert från London, och nu en okonventionell privatdetektiv med ett skarpt sinne i den fiktiva byn Cotswold i England. Serien är en underbar blandning av mysterier, humor och sympatiska karaktärer. Med andra ord är den perfekt för läsare som uppskattar deckare med charm och kvickhet. Agatha Raisin har gjort stor succé världen över, både genom bokserien, men även som TV-serie med Ashley Jensen i huvudrollen.

Oavsett om läsarna är inbitna deckarfantaster eller nykomlingar inom genren är M.C. Beatons böcker en oemotståndlig invit till en värld av mysterier, gåtor och charmiga karaktärer.

Agatha Raisin – Delikata lögner i Cotswold Hills

Första boken om M.C. Beatons älskade detektiv Agatha Raisin.

Agatha Raisin säger upp sig från sin PR-firma i London, säljer sin lägenhet och bestämmer sig för att prova på livet som småstadsbo i den lilla byn Carsely, beläget i pittoreska Cotswold Hills. Men livet som förtidspensionerad blir inte riktigt som hon tänkt sig. Hon är van vid ett högt tempo och att få som hon vill, och för att inte dö av uttråkning bestämmer hon sig för att delta i en lokal baktävling.

Agatha har dock aldrig bakat något i sitt liv, men det är väl ingen som skulle misstänka att hennes quiche är inhandlad i London? När hennes bidrag ratas av domaren Cummings-Brown blir det inte riktigt den succé Agatha väntat sig, särskilt inte när domaren kolar vippen efter att ha smakat på hennes – tydligen – förgiftade quiche. Om hon tyckte att hon fick ett dåligt mottagande av invånarna i Carsely innan så var det småpotatis jämfört med nu, och när hon börjar få obehagliga meddelanden skickade till sig misstänker hon att det hör ihop med dödsfallet. Agatha Raisin måste gå till botten med mysteriet med det förgiftade bakverket, innan hon står näst på tur …

Inläsare: EvaMaria Oria
ISBN ljud-bok: 9788728349427
ISBN e-bok: 9788728349410

M.C. Beaton
Fotograf: Louise Bowles Photography

Bild: M.C. Beaton, tagen av Louise Bowles Photography

Liknande inlägg