|

Stämningsfull julläsning

December närmar sig med stormsteg och med den också julen och all hjärtevärmande och stämningsfull läsning som hör den till. Ta del av utvalda julfavoriter – nya juläventyr, klassiska julberättelser och bästsäljande vinterromantik.

Äntligen vankas det bröllop och jul på Sardinön! Emelies höst på Sardinön är mer än lovligt stressig. Hon och Andreas planerar sitt bröllop med allt vad det innebär.  Julen är bara några veckor bort vilket fyller Emelie med hopp om framtiden, julhuset pyntas med Astrids fina dekorationer och Linn provar nya recept som sprider väldoft över hela ön.  

Följ med Emelie, Andreas, Sussi, Stina och alla andra härliga människor på Sardinön för femte och sista delen i högtidsserien.

När Almidas bror dör flyttar hon ut till Västerö för att gå igenom hans saker. Efter att ha mejat ner grannens brevlåda inser hon att det nog är bäst att låta bilen stå. När hon dessutom blir insnöad, stukar foten, får slut på all mat i skafferiet och till råga på allt saknar telefon så börjar hon allvarligt ifrågasätta sitt beslut. Almida behöver inte vänta länge förrän saker börjar hända. Hon kommer snart i kontakt med godhjärtade människor och det blir en adventstid hon aldrig vågat hoppas på.

En framtid och ett hopp är en hjärtevärmande berättelse om hopp, nytt livsmod och vänskap. 

Veronica har burit på en familjehemlighet i nästan femtio år. En hemlighet som kommer att förändra livet för alla involverade efter den kommit ut. Sittande vid köksbordet en juldag i Lund börjar hon sakta men säkert berätta historien hon burit inom sig ett halvt sekel för sitt barnbarn Chloe. 

Med hjälp av sitt barnbarn väcks Veronicas hopp på nytt och det är äntligen dags att kämpa för det hennes hjärta vill ha. Men kommer de lyckas hitta tillbaka till varandra eller är deras kärlek för evigt förlorad? 

Julglädjen i Malmö är plötsligt som bortblåst. Kajsa hade sett fram emot att äntligen få med sig pojkvännen Mårten hem till föräldrarna, men nu måste han såklart jobba istället. Kanske skulle hon fira jul ensam på landet istället, långt ifrån storstadens alla krav? Hon bestämmer sig för att ta chansen. 

”Saffransdoft och längtan” är en värmande feelgood-roman om oväntad vänskap och fjärilar i magen.

Trots att blotta tanken på den engelska landsbygden vintertid fick Hercule Poirot att rysa beslutade han sig för att följa med mr Jesmond och fira en riktigt gammaldags jul på ett gods. Men givetvis fanns det en baktanke med julfirandet. Nyligen hade en mycket värdefull rubin försvunnit under väldigt olyckliga omständigheter och det var av största vikt att allmänheten inte fick veta samtidigt som rubinen återbördades. Vad var det egentligen för skumt som pågick?

Maria flyttar till Västerö med stora drömmar om en sagolik jul på landet. Det hon inte tänkt på är att vägen dit går via november och att vänja sig vid livet i glesbygden är helt enkelt inte lika kul i ett evigt mörker. Alla gamla vänner har fullt upp med sina egna julförberedelser och ingen har tid att hälsa på. 

Men det finns ljusglimtar i tillvaron. Katten Hagrid är alltid där och hoppar gärna upp i knät när hon sätter sig till rätta i gungstolen med en varm kopp te. Visst kan man väl stå ut några veckor i mörkret, när det som väntar är en mysig familjejul i Lillebo? 

Julsånger, julsånger, julsånger. Överallt. Louise förstår inte hur mamma lyckats övertala henne att komma till Österlen och fira jul. Hon hatar julen – Simon förstörde den för henne. Ändå är hon nu på väg till sina föräldrars hus med några trisslotter och ett kasst humör. Är det försent att ångra sig? 

När Louise kliver av tåget får hon sitt livs överraskning. Istället för pappa Ulf är det Pelle, killen som nobbade henne på skoldiscot, som väntar vid bilen. Det visar sig att deras föräldrar bor grannar – och att de ska fira jul ihop! Varför har ingen talat om det för henne? Och var kom det där plötsliga pirret i magen ifrån?

Julafton ser ut att bli en sorglig historia för Stella. Hon har fått nog av sin otrogne pojkvän Hugo och hennes pappa har som vanligt planer med sin nya fru i Paris. Mamman är död sedan länge och vännerna är såklart redan upptagna på annat håll. Ska hon verkligen behöva fira jul ensam i år? 

Utan att riktigt förstå hur det gått till får Stella plötsligt hyra ett litet hus ute vid Stjärnhovs slott. Standarden i den bortglömda Villa Bellatrix är betydligt mer rustik än hon är van vid – ändå känner hon genast ett märkligt band till platsen.


Liknande inlägg