| |

Allt du behöver veta om den danska deckarkungen och Cecilie Mars-serien

Den danska författaren Michael Katz Krefeld har sålt mer än 1,2 miljoner böcker i Danmark, ett land med 5,8 miljoner invånare, och hans böcker har sålts för utgivning i över 20 länder. Både Krefelds deckarserie om Cecilie Mars och Ravn-serien har hyllats av kritiker och har upprepade gånger hamnat på bästsäljarlistorna. Ljudboksutgåvan av den senaste delen i Ravn-serien, Empire, har en finishing rate  på 89 procent.  

Snabbt tempo, kompromisslös och extremt fängslande

Den första delen i Cecilie Mars-serien, Mörkret kallar, skrevs som en fristående bok men Krefeld blev så förtjust i Cecilie Mars och det universum han skapat så han bestämde sig för att göra den till en trilogi.  

Serien om Cecilie Mars består för närvarande av två böcker, Mörkret kallar och Nattens odjur. Seriens protagonist skiljer sig något från vad vi är vana vid.  

”Med Cecilie ville jag presentera läsarna för en annan typ av kvinnlig hjälte. Hon är polis i en extremt maskulin miljö, hon är väldigt hårdför och tänjer ständigt på gränserna”, säger Krefeld själv om sin huvudperson.  

Cecilie Mars har ett tungt kokainmissbruk, hon fattar dåliga beslut, leker med tanken om hämnd och blir kär i fel män.  

Hårdkokta storstadsthrillers

Böckerna om polisen Cecilie Mars är storstadsthrillers med total avsaknad av politisk korrekthet. 

 ”Min ambition har varit att skapa något mycket mörkare och snabbare än mina tidigare böcker som vågar beröra teman omkring politisk korrekthet”, säger Krefeld.  

Få en överblick över Cecilie Mars-serien

Sagt om Mörkret kallar

”’Mörkret kallar’ är en briljant och gripande thriller om en poliskvinna som går sin egen väg.”
POLITIKEN, Danmarks största dagstidning

”Krefelds bästa kriminalroman hittills.”
JYLLANDS POSTEN, Danmarks näst största dagstidning

Om Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f. 1966) är en av Danmarks mest lästa deckarförfattare. Han inledde sin karriär som manusförfattare inom filmbranschen vilket märks i hans hårdkokta thrillers som präglas av en stark framåtrörelse och många överraskande element. Krefeld är mest känd för sin internationella bestseller-serie om polisutredare Ravn, som har fängslat läsare över hela världen.  

Liknande inlägg