|

En gripande bladvändare om kärlek, hopp och naturen

Där skogen möter stjärnorna av Glendy Vanderah tar med läsaren på en oförglömlig resa, fylld av mystik, hopp och en fängslande skildring av relationer mellan människor. Berättelsen handlar om Jo, en ung ornitolog som har genomlevt en tragisk förlust och söker tröst på en isolerad plats nära naturen, ute på landsbygden i Illinois. Ödet, däremot, har andra planer för henne när hon stöter på en ung flicka vid namn Ursula.

Perfekt för läsare av Delia Owens

Både Där skogen möter stjärnorna av Glendy Vanderah och Där kräftorna sjunger av Delia Owens är fängslande romaner som förflyttar läsaren till miljöer i trollbindande natur som utgör en central roll i att forma karaktärernas liv. Där skogen möter stjärnorna utspelas i ett lantligt Illinois där de vackra skogarna och stjärnklara nätterna framhävs. Både Vanderah och Owens utmärker sig genom att skapa atmosfäriska landskap som ger en känsla av förundran, och belyser det starka sambandet mellan karaktärerna och deras omgivning.

I Där skogen möter stjärnorna väver Glendy Vanderah samman en magnetisk blandning av mystik och hopp. Romanen djupdyker i teman som förlust, upprättelse och kraften som uppstår av mänskliga relationer. Prosan är gripande och bjuder in läsaren att ta del av karaktärernas känslor och erfarenheter på mycket nära håll. Det här är en berättelse med element av magi som uppmuntrar och visar läsarna hur man upptäcker det fantastiska i det allra vardagligaste ting.

Glendy Vanderah


Glendy Vanderah är en amerikansk författare vars debut Där skogen möter stjärnorna var finalist i Goodreads Choise Awards 2019, och blev till en Amazon Charts-, Wall Street Journal– och Washington Post-bästsäljare. Vanderah växte upp i Chicago, men känner sig mest hemma i naturen. Hon har studerat biologi med inriktning på fåglar, och hennes kärlek för naturen och fåglarna lyser igenom i hennes skrivande.

Mer om Där skogen möter stjärnorna

Utgivningsdatum: 20 juni 2023
Inläsare: Kerstin Andersson
Format: e-bok, ljudbok, POD

Sagt om Där skogen möter stjärnorna: 

Där skogen möter stjärnorna fångar dig från första sidan och överraskar hela vägen. Det är en otroligt originell, suggestiv och sofistikerad berättelse. Glendy Vanderah har skapat ett universum som känns väldigt verkligt, och samtidigt ytterst unikt.” 

- Taylor Jenkins Reid, author of Evelyn Hugo’s Seven Husbands and Daisy Jones and The Six 

”Vanderah’s underbart humana berättelse påminner oss om att vi ibland måste se upp mot stjärnorna ovanför trädtopparna för att släppa in ljuset i våra liv”

– New York Journal of Books 

”För läsare av Där kräftorna sjunger, är detta årets mest hisnande vackra debut, om livets små mirakel, kärlek och hopp.”

– bookblogger.dk 

Liknande inlägg