| | |

Saga skriver kontrakt på 14 böcker med den bästsäljande författaren Michael Katz Krefeld

Nu är hela den danska författaren Michael Katz Krefelds katalog redo för internationell lansering efter att han och Saga har skrivit ett stort ljud- och e-boksavtal. Genom avtalet får Saga tillgång till hela Katz Krefelds backlist samt tidigare opublicerat innehåll.

Saga har förvärvat hela Krefelds katalog, från hans prisbelönta debut 2007 till den ännu inte publicerade tredje boken i serien om den kompromisslösa och kontroversiella polisen Cecilie Mars, som kommer att ges ut under 2023.

Totalt kommer fjorton titlar att publiceras och översättas till nio olika språk: engelska, franska, spanska, italienska, tyska, finska, polska, nederländska och svenska. Dessa kommer hitta vägen till både läsare och lyssnare genom 450 distributionskanaler runt om i världen.

”Michaels böcker håller världsklass – det här kommer att bli stort. Vi räknar med att göra 126 översättningar och vi tycker att det är fantastiskt att kunna lansera en av Danmarks bästsäljande författare globalt. Det här är framtiden, och det här är kapaciteten och räckvidden vi nu kan erbjuda våra författare”, säger Nathalie Uldbjerg Hansen, chefredaktör för Saga Originals.

Nya möjligheter för danska författare


Krefelds böcker är Nordic Noir-thrillers som utspelar sig i Köpenhamn, en genre som har visat sig vara mycket efterfrågad internationellt under de två senaste decennierna.

”Jag ser fram emot denna fantastiska resa och att arbeta med redaktörerna från alla marknader. Mina böcker utspelar sig i en väldigt dansk miljö, och jag är stolt över att bidra till att få ut dansk litteratur i världen”, säger Michael Katz Krefeld.

Det är inte enbart handlingen i Krefelds böcker som utspelar sig i Köpenhamn, i Köpenhamn ligger också Sagas huvudkontor där redaktioner med spanska, tyska, franska, svenska, nederländska, polska, engelska, italienska och tyska som modersmål arbetar för att ge ut kommersiell litteratur av hög kvalitet i hela världen.

”Bokindustrin är mitt uppe i en revolution”, säger Sune de Souza Schmidt-Madsen, litterär chef på Lindhardt og Ringhof.

”Vi kan sitta på vårt huvudkontor i Köpenhamn och publicera världen över. Vi hade vårt första genomslag förra våren, när Steffen Jacobsen blev en bästsäljare i Sverige. Tidigare var danska författare och förläggare tvungna att knacka på dörren till de stora internationella förlagen och ta sig genom ett nålsöga för att nå ut internationellt. Nu har vi ett team och en infrastruktur för att göra det själva. När det kommer till en författare som Michael Katz Krefeld, som vi har arbetat med i så många år, är det en otrolig möjlighet”.

Liknande inlägg