Saga Egmont ingår 7-boksavtal med Emma och Lukas Olofsson

Fotograf: Lukas Morio/Gesamtwerk

Saga Egmont kan med stor glädje bekräfta ett tecknat bokavtal med författarna Emma och Lukas Olofsson. Emma Olofsson är en framgångsrik deckarförfattare känd för bland annat bokserierna Sonja Ljung, Alba och Karlshamnsserien och kommer nu, tillsammans med sin man Lukas Olofsson, att skriva en helt ny spänningsserie för Saga Egmont. Serien består av 7 böcker och kommer att släppas som ljudböcker, e-böcker och i tryckt format med start 2026.

”Det känns fantastiskt roligt och spännande och vi är sjukt taggade på detta projekt!” berättar författarna entusiastiskt. ”Att vi ingått detta avtal med Saga Egmont gör oss väldigt stolta och glada. Vi ser fram emot att få dela vår berättelse med läsarna”.

Och det är inte bara författarparet som är entusiastiska inför det nya samarbetet:

”Emma Olofsson har en otrolig förmåga att skriva spänningslitteratur som håller läsarna på tårna fram till sista sidan”, säger redaktionschef Therese Dahlqvist. ”Vi på förlaget är fyllda av glädje och förväntan inför detta nya samarbete med Emma och Lukas, och vi ser fram emot att kunna introducera en ny spänningsserie till våra läsare och lyssnare”.

Den nya serien utspelar sig i Växjö där vi får följa den före detta polisen Hannah, som precis avtjänat ett långt fängelsestraff efter att ha skjutit ihjäl mannen som dödade hennes dotter. Böckerna kommer att hålla ett högt tempo och skildra grova brott samtidigt som de behandlar ämnen som förlust, familjerelationer och hämnd.

Om Emma Olofsson och Lukas Olofsson

Emma Olofsson debuterade år 2020, och har på kort tid blivit en mycket populär författare bland de svenska deckarläsarna. Hon skriver medryckande spänningsromaner och deckare med samhällskritisk vinkel. Saga Egmont ger ut serien om kriminalinspektör Sonja Ljung som utspelas i Karlskrona, och under hösten 2024 släpps del två i serien om Alba, också utgiven av Saga Egmont. Emma Olofsson har även skrivit ett flertal deckare och kriminalromaner utgivna på andra förlag.

Lukas Olofsson är född och uppvuxen i Blekinge. Utöver sitt nyfunna yrke som spänningsförfattare arbetar han som historielärare.

Om Saga Egmont

Saga Egmont ett internationellt förlag grundat 2015 som ger ut e-böcker, ljudböcker och tryckta böcker på fler än 11 språk.  Saga Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen Egmont som står för starkt innehåll och tjänster inom bland annat film, TV, tidningar, böcker, gaming, streaming och undervisningsmaterial. Egmont är en stiftelse, vilket innebär att en del av överskottet går till att stötta utsatta barn och unga. Varje år skänker Egmont över 125 miljoner kronor till välgörande ändamål och stöttar med olika insatser.

Liknande inlägg